Nyitókép: Snoj Péter via honvedelem.hu

 

Január 1-jétől ismét emelkedik a magyar katonák illetménye. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta: az illetményemelés ezúttal 11 százalékot jelent átlagosan a Magyar Honvédségben, de állománykategóriánként az emelés mértéke eltérő lehet.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: a magyar kormány egy kiemelt mértékű illetményemelésről hozott határozatot 2022-ben, amely két lépcsőben biztosítja a magyar katonák béremelését. A tárcavezető kiemelte, a mostani emeléssel átlagosan 11 százalékkal emelkedik a katonák illetménye. A miniszter rámutatott, hogy a Magyar Honvédség feladatai az elmúlt évben megnövekedtek. Az orosz–ukrán, valamint az izraeli–palesztin konfliktus, és az Európát sújtó migrációs hullám is indokolttá tette a magyar katonák készenlétfokozásának fenttartását. Ezek és a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásai is indokolják, hogy tovább növeljük a katonák megbecsülését.

 

Az emelés első üteme 2022. szeptemberében valósult meg, amelynek mértéke átlagosan 26,4 százalék volt. 2024. január 1-jétől, a következő ütemben átlagosan 11 százalékkal nő a katonák bére: a legénységnél átlagosan 12 százalékos, az altiszti állomány esetében átlagosan 11 százalékos, a tisztek esetében átlagosan 10 százalékos illetményfejlesztés valósul meg. Az illetményfejlesztésre az önkéntes tartalékos katonák és a tisztjelöltek is jogosultak.

 hirdetes_810x300  

 

Honvedelem.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!