Nyitókép: Shutterstock

 

Egy tanulmány közel 400 szelfivel kapcsolatos halálesetet tárt fel az elmúlt 13 év során, miközben ugyanennyi idő alatt mindössze 90 végzetes cápatámadás történt.

 

A múlt hónapban felborult egy gondola Velencében, mivel a turistacsoport nem volt hajlandó abbahagyni a szelfik készítését és leülni. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg, azonban az elmúlt 13 év során számos olyan haláleset történt, melynek oka a szelfikészítéshez köthető. Decemberben egy 24 éves nő tragikusan életét vesztette, miközben megpróbált szelfit készíteni az indiai Prabalgad erőd szélén, majd egy 60 méter mély szurdokba zuhant.

 

A Journal of Travel Medicine folyóiratban megjelent tanulmány feltárta, hogy 2008 és 2021 között összesen 379 szelfivel kapcsolatos haláleset történt. A tanulmányban azonban megjegyzik, hogy a valóságban ennél jóval több halálesetért lehetnek felelősek a szelfik, mivel azok nem szerepelnek a konkrét halálokok között az esetek többségében. A tragikus kimenetelű fényképkészítések közel felét a magasból való lezuhanások tették ki, majd ezt követték a közlekedéssel összefüggő, majd a fulladásos esetek.

 hirdetes_300x300  

 

Bizonyos állatokkal való találkozások is végzetesnek bizonyulnak, így nem csoda, hogy nyáron több mint 1500 dollárra bírságoltak két turistát, akik dingókkal szelfiztek Ausztráliában.  A történtek miatt egyre több helyen tiltják be az efféle fényképezést. A japán JR West Railway Company a peronon betiltotta a szelfibotok használatát, hogy megakadályozzák a sínekre zuhanást és a felsővezetékek okozta áramütéseket – írja az Euronews.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!