Jótékonysági koncertet tartottak Egyházasbáston, amelynek a bevételét az egyházasbásti Koós Tomika gyógyulásáért adományozta a résztvevő közönség. A rendezvényt Váradi Laura, Tomika édesanyja segítségével, ReNé, a zenész szervezte.

 

A nem nagyszámú közönség ReNé előadásában fiatalos, menő slágereket követhetett. Az X-faktorból ismert előadó Balázs Fecó, Azahriah, Caramel, és saját dalaival megénekeltette, dalra fakasztotta a résztvevőket. Az előadás végén ReNé is és Tomika édesanyja is megköszönte az adományokat a résztvevőknek.

 

 

 hirdetes_300x300  

Tomika édesanyja a Körkép.sk kérésére elmondta, hogy a hatéves kisfiú önállóan minden életfunkció elvégzésére képtelen, így segítségre szorul. Csecsemőkori agyi bénulásban szenved, ami az idegek és az izmok közti összhatás hiányának a betegsége. Speciális, személyre szabott rehabilitációra van szüksége és Botox gyógyszerre, ami ellazítja az izmokat. Tíz éves koráig van esélye a gyógyulásra.

 

 

Az anyuka elmondta, hogy nagyon hálásak a segitségért az adományozóknak. Megemlítette, hogy már gyűjtöttek Tomikának pár évvel ezelőtt, az adománygyűjtés fő mozgatója akkor Ladóczky Vilmos, medvesalji érték-gyűjtő volt. Most ReNé vette kezébe a dolgokat, amit csak hálával tud fogadni.

 

 

A főszervező ReNé is készségesen válaszolt a Körkép.sk kérdéseire. Kiemelte, hogy az egyházasbásti koncertje egy öt fellépésből álló segély-koncert sorozatuknak a része. Ha sikerül a sorozat, folytatni fogják az adománygyűjtést Erdélyben is. A segítségre szorulókat egy TikTok videófelvétel segítségével kutatja fel, így jelentkezett nála Tomika anyukája is.

 

ReNé elmondta, hogy Fülekről származik, 14 éves korától Bécsben él, ahol zenét oktat.

 

Beszélt nekünk az akcióik sikerességéről is. Amellett, hogy a rászorulók hálásak minden segítségért, azt tapasztalja, hogy az emberek talán nem eléggé érettek a segítségnyújtásra. Nem eléggé empatikusak a rászoruló betegek irányába, vagy a sokat szenvedő szülők irányába. Sokszor ezeken az akciókon is az önfeledt szórakozást keresik, de hát ez picit másról szól. Itt adni kell a rászorulóknak, persze ki-ki lehetősége szerint. 

 

 

Mede Géza

Képek: Archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 104 olvasónak tetszik ez a cikk.