Nyitókép: ANTONIO SATTA | Credit: ASSOCIATED PRESS

 

Ötszázmillió euróért árulják Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő híres szardíniai villáját, ahol többek között egykor George W. Bush volt amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök is vakációzott.

 

A vásárlás iránt érdeklődők előtt, szigorú előfoglalással, csütörtöktől nyitotta meg kapuit a Villa Certosa, amely a volt olasz politikus életének egyik ikonikus helyszíneként ismert. A tengerparti sziklákon kialakított épületegyüttes közel ötezer négyzetmétert foglal el, hatvannyolc szobából áll, több mint száznyolcvan négyzetméteres garázzsal. A villát több mint ötszáznyolcvanezer négyzetméteres mediterrán park veszi körbe, ahol három bungaló, egy kisebb szabadtéri színház, egy torony, valamint edzőterem sorakozik.

 

Berlusconi a hetvenes években vásárolta meg az ingatlant, amelynek értékét 2021-ben még 260 millió euróra tették, de most már ennek közel kétszereséért árulják. A villát szintén milliomosok vagy befektetők vásárolhatják meg. Az olasz sajtó nem zárja ki, hogy esetleg szállodává alakítják át.

 hirdetes_300x300  

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!