Nyitókép: finnair.com

 

A finn Finnair légitársaság arra kéri az utasait, hogy a járatra való felszállás előtt önként mérjék meg a súlyukat. Ez az akció egy új kutatás része, amelynek az a célja, hogy jobban meghatározzák a repülőgép súlyát a felszállás előtt.

 

A Finnair közleményében megjegyezte, hogy a zavartalan repülés kiszámításához a légitársaságoknak ismerniük kell „magának a repülőgépnek a súlyát, az üzemanyag, a feladott poggyász és egyéb rakományok súlyát, beleértve az élelmiszereket, a víztartályokat és természetesen az ügyfeleket is”.

 

Päivyt Tallqvist, a Finnair kommunikációs alelnöke elmondta, hogy a biztonsági hatóságok előírják a felmérés ötévente történő megismétlését. A finn nemzeti légitársaság utoljára 2018-ban kérte az utasait, hogy lépjenek a mérlegre.

 hirdetes_300x300  

 

A súly mérése önként és névtelenül történik a kézipoggyásszal együtt a helsinki repülőtéren. Az önkéntes mérésre februárban, áprilisban és májusban kerül sor – közölte a légitársaság.

 

A felmérésben eddig körülbelül 800 személy vett részt, ők kárpótlásként egy kis ajándékot – egy fényvisszaverő csomagmatricát kaptak – mondta Tallqvist.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!