Nyitókép: Körkép.sk

 

A komáromi Selye János Gimnázium igazgatósága 2024. február 20-án nyitott napot tartott az ide jelentkezni szándékozó ötödik osztályos alapiskolai tanulók számára. A lehetőség iránt nagy volt az érdeklődés; a tájékoztatás középpontjában természetesen a nyolcéves gimnázium óraterveinek, célkitűzéseinek és a felvételi követelmények ismertetése állt.

 

A délelőtti órákban a tanulók óralátogatáson is részt vehettek, a szülők pedig lehetőséget kaptak, hogy kötetlen beszélgetés formájában az érdeklődőket fogadó pedagógusoktól választ kaphassanak az iskolával kapcsolatos kérdéseikre.  

 

 hirdetes_300x300  

A délutáni órákban a kisdiákok körbejárhatták a patinás épületet, betekinthettek az egyes tantermekbe, szaktantermekbe, és szüleikkel együtt több tanárral is lehetőségük volt megismerkedni.

 

 

A 2024/2025-ös tanévben a komáromi Selye János Gimnázium egy első osztályt nyit a nyolcéves gimnáziumba jelentkező kisdiákok számára – tudtuk meg az intézmény igazgatójától, Andruskó Imrétől. Az osztály létszáma mindössze 17 tanuló lehet – ugyanis ennyire kaptak engedélyt.

 

A felvételi vizsgák 2024. május 2-án, csütörtökön lesznek, magyar nyelvből és irodalomból, szlovák nyelvből és irodalomból, valamint matematikából. A vizsgák helyszíne a gimnázium épülete, a kezdési időpontja pedig reggel 8.00 óra. 

 

A felvételi vizsga írásbeli és szóbeli részből tevődik össze, az írásbeli feladatokra magyar nyelvből 30, szlovák nyelvből 20, matematikából pedig 50 pontot szerezhetnek a tanulók.

 


A felvételi vizsga szóbeli része kötetlen beszélgetés formájában történik, és nem pontozzák.

 

További pontok szerezhetők viszont még az egyes versenyeken elért eredményekért; ezeket az eredeti oklevéllel, vagy az alapiskola igazgatója által hitelesített fénymásolattal kell igazolni.


Továbbá beszámítódik a pontozásba az 5. évfolyam félévi bizonyítványának az átlaga, s mindezek mellett a „kiváló” magaviseleti érdemjegy előnyt jelent.


A felvételi vizsgákkal kapcsolatos további pontos információk megtalálhatóak az iskola honlapján:

 

A felvételi vizsgaeredményeket csupán 2024. május 17-én tehetik nyilvánossá – tudtuk meg ezt is az intézmény igazgatójától.

 

Buday Mária
A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!