Nyitókép: ARRIVA, archívum

 

A tavaszi szünet beköszöntével változások lesznek a regionális közlekedésben, melyet az ARRIVA tömegközlekedési vállalat nagymihályi leányvállalata biztosít a Kassai kerületben és Tőketerebes városában. Az említett időszak alatt az autóbuszok a szünidei menetrend szerint közlekednek, amiről a járatszám alatt feltüntetett jelzések tájékoztatnak az utazási rendben.

 


Február 26-ától, hétfőtől március 1-jéig, péntekig az ARRIVA nagymihályi vállalata a regionális közlekedést az iskolai szünetek alatt megszokott módon biztosítja Alsó-Zemplénben és Tőketerebes városában – ugyanúgy, mint az előző években. A szünet idején nem közlekedő járatok a 10-es jelzéssel vannak megjelölve az utazási rendben, míg a 11-es jelzés azt a járatot jelöli, amely csak az iskolai szünetek alatt közlekedik.

 


„Az úgynevezett iskolai járatokat, amelyekkel a munkahét folyamán a reggeli és délutáni órákban erősítjük a közlekedést, a szünetek idején az utasok nem használják ki eléggé. Az utazási szolgáltatás azonban ezt figyelembe veszi, így a szünidő alatt rugalmasan alkalmazkodunk az utasok megváltozott igényeihez. Ennek köszönhetően költségeket spórolunk meg megbízónknak, a Kassai kerületi önkormányzatnak is. Március 4-től az iskolai járatok ismét közlekedni fognak, hogy a diákokat és hallgatókat az oktatás helyszínére szállítsák,”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Gejza Sačko, az ARRIVA nagymihályi  vállalatának vezérigazgatója.



„Nyolc kulturális intézmény, amelyek fenntartója a Kassai kerületi önkormányzat, idén is izgalmas rendezvényeket készített elő gyerekeknek, valamint a családoknak. A nagymihályi és rozsnyói múzeumok, a Kelet-szlovákiai Múzeum és a Kelet-szlovákiai Galéria, valamint a Mecenzéfi és Nagymihályi csillagvizsgálók, a könyvtár és a Gömöri Művelődési Központ – mindegyik intézmény új élményeket és lehetőségeket kínál a gyerekeknek, hogy aktívan tölthessék a tavaszi szünetet. És a regionális buszközlekedésnek köszönhetően valamennyi létesítményünk a régióban könnyen elérhető mindenki számára,”

 

hangsúlyozta Rastislav Trnka, a Kassai kerületi önkormányzat elnöke.

 

A hétvégi járatok változatlanok maradnak.

 


Február 24-én, szombaton és március 2-án az ARRIVA nagymihályi  vállalatának buszai ugyanúgy közlekednek, mint bármely más szombaton, az év folyamán. Február 25-én, és március 3-án vasárnap a vállalat minden regionális buszjáratát ugyanúgy indítja, mint más vasárnapokon és államilag elismert ünnepnapokon.
Az érvényes menetrendeket az utasok a vállalat weboldalán találják meg  a menetrendek szekcióban. Itt az egyes napokon közlekedő járatok a megfelelő szimbólumokkal vannak ellátva. 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!