Nyitókép: juststock via Getty Images/iStockphoto

 

Összeáll a Facebookot és az Instagramot is magába tömörítő Meta a demagog.sk szervezettel, amely a Nemzetközi Tényellenőrző Hálózat (IFCN) hitelesített tagja. A demagog.sk 2024 márciusától ellenőrzi és értékeli majd az Instagram és Facebook tartalmak igazságtartalmát – írja a szervezet.

 

Veronika Frankovská, a Demagog.sk projektvezetője elmondta: megalakulásuk óta küzdenek az álhírek és a félrevezető közbeszéd ellen. Patrik Tovaryš, a Meta Slovakia közpolitikai menedzsere arról tájékozatott, hogy a Meta világszerte együttműködik különféle független tényellenőrző szervezetekkel. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Demagog.sk csatlakozik a szlovákiai tényellenőrzési programunkhoz, és továbbra is segíteni fogja a szlovákokat abban, hogy megértsék az online tartalmak legfontosabb összefüggéseit” – tette hozzá (ez a cenzúra politikailag korrekt kifejezése; megj.).

 

Ha egy tény-ellenőrző személy úgy ítéli meg, hogy egy poszt hamis, akkor az automatikusan lejjebb és kisebb hatásfokkal jelenik meg. Azoknak a fiókoknak vagy oldalaknak pedig, amelyek ismételten hamis információkat osztanak meg, kisebb lesz az elérésük, és a posztjaik mellett olyan címkéket találnak, amelyek jelzik, hogy hamis információról van szó. Emellett elveszítik a közösségi hálózaton való reklámozás lehetőségét.

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk, TA3 nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!