Nyitókép: cambridge.org (a kép illusztráció)

 

Nem engedélyezi, hogy a ramadán olasz iskolai ünnepnek számítson – jelentette be Giuseppe Valditara oktatási miniszter hétfőn, miután egy általános iskola igazgatója úgy döntött, hogy szünnapot tartanak az iszlám vallási ünnep alkalmából. A miniszter hangoztatta, hogy az oktatási intézmények nem vezethetnek be önállóan új iskolai ünnepeket.

 

Valditara ellenőrzést rendelt el a Milánóhoz közeli Pioltello egyik általános iskolájában, amelynek igazgatója bejelentette, hogy a ramadán zárónapján, április 10-én szünnapot tartanak, amiként számos katolikus ünnep alkalmával teszik. Az igazgató arra hivatkozott, hogy az első nyolc osztályt lefedő iskola tanulóinak 43 százaléka iszlám vallású. A muszlim gyerekek a ramadán utolsó napján úgysem mennének iskolába – mondta.

 

A miniszter kifejtette, hogy az oktatási szünnapokat az állam és esetenként a tartomány írja elő, és ellenőrizni fogják, hogy az igazgató döntése megfelel e a törvényeknek. Hozzátette: a kérdés nem az, hogy az iskola befogadó vagy kirekesztő, hanem az, hogy betartják-e a törvényeket.

 hirdetes_300x300  

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!