Nyitókép: Nanna Heitmann/The New York Times

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton „barbár terrorcselekménynek” nevezte a Moszkva egyik külvárosában történt pénteki terrortámadást.

 

„Március 24-ét nemzeti gyásznappá nyilvánítom” – mondta az elnök televíziós beszédében. Elmondta, hogy a támadásra válaszul Oroszországban megerősítették a biztonsági intézkedéseket. Putyin azt is elmondta, hogy a támadásban közvetlenül érintett valamennyi személyt letartóztatták. Megpróbáltak Ukrajnába menekülni – tette hozzá. Állításait azonban nem támasztotta alá semmilyen bizonyítékokkal – írja az AP.

 

A tegnapi támadás már legalább 140 halálos áldozatot követelt. Péntek kora este több, automata fegyverekkel és gránátokkal felfegyverkezett férfi megrohamozta a Krasznogorszk városában lévő Crocus City Hall bevásárló központot és az ott található koncerttermet. A hatóságok szerint a helyszínen legalább 60 ember meghalt és 100 megsebesült.

 hirdetes_300x300  

 

Közben az Iszlám Állam (IS) magára vállalta a felelősséget. Oroszország azonban közölte, hogy vizsgálja a támadók lehetséges ukrajnai kapcsolatait. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója azt mondta, hogy Kijevnek semmi köze a támadáshoz.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!