Nyitókép forrása: MTI/Vajda János

 

Rövid lehűlés után ismét visszatér a különösen meleg tavaszi idő, a hétvégén pedig várhatóan 20 fok fölé emelkedik a nappali hőmérséklet.

 

A márciusban tapasztalt áprilisi, szeszélyes időjárás után tényleg berúgja az ajtót a tavasz, kiegyensúlyozottabb és stabilabb időjárás várható a következő napokban.

 

Már szerdán 15-19 fok között alakulnak a nappali csúcsok, igaz, keleten még előfordulhatnak futó záporok, és túlnyomóan felhős lesz az ég.

 

 hirdetes_300x300  

Csütörtökön aztán a délnyugati járások kivételével mindenhol várható csapadék, eső, záporeső, de marad a meleg, 15-19 fokos idő.

 

A hétvégére azonban ismét több lesz a napsütés. Pénteken változékony idő mellett 20 fok körüli nappali hőmérsékletre lehet számítani, szombaton és húsvétvasárnap napos időnk lesz, és a nappali hőmérséklet 24 fokig is emelkedhet, ami 10 fokkal magasabb, mint az ilyenkor megszokott. 

 

A legmelegebb húsvéthétfőn várható, amikor az előrejelzések szerint a nappali csúcshőmérséklet megostromolja majd a 25 fokot is – ami már nyárias időjárásnak számít. 

 

Az ünnepekre tehát kellemes, napos és meleg időjárással lehet számolni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.