Nyitókép forrása: KL

 

Az iMeteo.sk meteorológiai portál szerint a húsvéti ünnepek után markáns hidegfront tör be a Kárpát-medencébe. A fordulat pedig zivatarokat majd lehűlést hoz magával.

 

A szombati napon az előrejelzések szerint az idei év első nyárias időjárását tapasztalhatjuk meg, ami definíció szerint azt takarja, hogy a nappali hőmérséklet eléri legalább a 25 fokot. Sőt, vasárnak 25-26, hétfőn pedig akár 27 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Ebből bőven benne van az a lehetőség, hogy új márciusi melegrekordok születnek.

 

Már vasárnap is zivatarokra számíthatunk, tekintettel arra, hogy a rendkívül enyhe időjárásért felelős ciklon az olasz Alpoknál zivatarrendszert hoz létre, ami napközben Ausztriában, Szlovéniában és Horvátországban, koraeste pedig Magyarországon és Szlovákiában okoz majd zivatarokat és jelentős csapadékot. Húsvéthétfőre azonban ismét kisüt a nap.

 

 hirdetes_300x300  

Ugyanakkor húsvéthétfőn Nyugat-Európában mozgásba lendül egy markáns hidegfront Franciaország felett. A hidegfront zivatarjai valamikor hétfőn koraeste érik el Szlovákiát. Az sem kizárt azonban, hogy mire a zivatarok elérik a Kárpát-medencét, jelentősen meggyengülnek, és az elemek tombolása helyett szokványos esőt kapunk.

 

Hétfőn és kedden a hidegfront áthalat az országon, és véget is vet a rendkívül korán érkező nyárnak, és akár tíz fokoz lehűlés is várható.

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!