Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Véget ér a március, érkezik az április, és az előrejelzések szerint nem hazudtolja meg magát, rendkívül szeszélyes időjárásra számíthatunk az előttünk álló hónapban.

 

Az év első hónapjai a rekordok jegyében teltek. Az iMeteo cikke felhívja a figyelmet, hogy minden hónapban a sokéves átlag felett volt a hőmérséklet, és minden hónapban új melegrekord született. A február kifejezetten szélsőségesen alakult, lényegében az utolsó téli hónap elején ránk köszöntött a tavasz.

 

A március sem volt hűvös, az átlaghőmérséklet az éjszakai fagyok ellenére sem csökkent érdemben, a hónap utolsó napjai pedig már nyáriasak voltak, több helyen 25 fok feletti csúcshőmérséklettel – amit az erős szél miatt kevésbé lehetett élvezni.

 

 hirdetes_810x300  

Az április hónap előrejelzései már kevésbé stabil időjárást jósolnak. A következő hetek rendkívül változatosan alakulnak, lesznek lehűlések és felmelegedések, markáns frontok, amelyek zivatarokat hoznak majd magukkal. Egyelőre nagyon úgy fest a dolog, hogy áprilisban sok viharra és csapadékra kell készülnünk. 

 

Április minden hetében a sokéves átlagtól több csapadék várható, akár 30 százalékkal is több eső eshet, mint azt a korábbi években megszokhattuk.

 

Mindez azonban azzal társul, hogy az április hónap is melegebb lesz a szokásosnál, ami feltételezi, hogy változékonyság, a meleg és hideg légtömegek találkozásának gyakorisága és gyorsasága miatt sok lesz a vihar.

 

Április elején 3-6 fokkal lesz melegebb, mint a sokéves átlagnál. Az ezt követő hetekben az eltérés kisebb lesz, de még így is marad a meleg idő. Napi lebontásban azonban számíthatunk hőmérsékleti kilengésekre.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!