Nyitókép forrása: canva.com

 

A The World Bucker List turisztikai portál érdekes rangsort állított össze: különböző szempontok szerint listára tette a világ 10 legunalmasabb városát. Az egyáltalán nem hízelgő rangsorban a szlovák főváros dobogós harmadik helyet szerzett.

 

Ami ezentúl még érdekes, hogy a listára főleg észak-amerikai és európai városok kerültek fel. A dolog mindenesetre csalóka, eleve csak ismert városok kerülhetnek fel egy ilyen listára, vagyis inkább úgy kell értelmeznünk a rangsort, mint a népszerűek között legkevésbé népszerű városok gyűjteményét.

 

Például rajta van az egyébként rendkívül kedvelt olasz Pisa városa, amely a ferde toronyról híres.

 

 hirdetes_810x300  

Pozsony azért kapott „rossz osztályzatot”, mert bár történelmi óvárosa kétségkívül hangulatos és közkedvelt, a városban viszonylag kevés a látnivaló és a programlehetőség (egyesek emiatt gúnyosan úgy is emlegetik, mint „csak egynapos látványosságot” vagy „egynapos várost”).

 

A teljes lista a következőképp néz ki:

 

  1. Lubbock, USA (Texas)

  2. St. Petersburg, USA (Florida)

  3. Pozsony, Szlovákia

  4. Pisa, Olaszország

  5. Hatfield, Egyesült Királyság

  6. Helsinki, Finnország

  7. Birmingham, Egyesült Királyság

  8. Santiago, Chile

  9. Mesa, USA (Arizona)

  10. Ottawa, Kanada

 

A portál a módszertanáról nem sokat árult el, így a rangsor kifejezetten szubjektív is lehet. Mindazonáltal a listán szereplő városokat a szerkesztők azoknak ajánlják, akik nem kifejezetten nagyszabású élményeket keresnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!