Tavaly tavasszal jelentkeztek be. Dalról dalra építkeznek, s nekünk is hoztak egy vadiúj számot. Itt a dunaszerdahelyi Benjamin Gabe. Tőlük azt is megtudjuk, mizu a Felvidéken.

 

A Benjamin Gabe a legelső dalával még tavaly tavasszal jelentkezett be az Ígéretes titánokra. A Madari Gábor és Gerő János alkotta dunaszerdahelyi duó pedig több szempontból is valóban ígéretes. Talán a leginkább azért, mert épp olyan könnyed, gitárral operáló popzenében utaznak, amely a saját definícióm szerint a leginkább illik a rádiókba.

 

Ha pedig tovább folytatom a számolást az ujjaimmal, külön tetszik, ahogy a srácok építkeznek. Valahogy én is így képzelem el az egész zenekaros kirakósdit. Szépen, egyről a kettőre. Kívülről az egész úgy néz ki, mintha egy tudatos marketingstratégia alapján pakolnák össze önmaguk, ami nagyon menő! Mi több tetszetős.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

Mivel ti vagytok az első felvidéki csapatom, külön érdekel, mik a lehetőségek nálatok. Akár Dunaszerdahely vagy épp Pozsony, esetleg Kassa vonatkozásában is. Érvényesülés, sajtó, fellépések terén hogy néz ki az aktuális helyzet? Van-e bármiféle sajtótermék, amely mondjuk feltörekvőkkel, az underground zenével foglalkozik? Érdekelnek a tapasztalataitok. Így az is, hogy egy fiatal magyar bandának milyen lehetőségei vannak úgy általában véve a Felvidéken, Szlovákiában. Milyenek a klubok, milyen a közönség, a közösség?

 

János: – Véleményem szerint a felvidéki magyarság körében nem alakult ki akkora kultúrája a zenei életnek, ami jelentős segítséget nyújtana nagyobb közönség elérésében. Természetesen vannak fesztiválok, fellépési lehetőségek, de ezek inkább csak színpadi tapasztalat szerzésére alkalmasak. Ez is szerepet játszik abban, hogy a dalaink angol nyelvűek, csakúgy mint a kommunikációnk. Ezáltal szélesebb körben érhetünk el embereket, és a lehetőségek száma is sokkal nagyobb.

 

(…)

 

Kikből áll a közönségetek, s milyen közeget tudtok megmozgatni?

János: – Úgy gondolom, hogy túl korai szakaszban vagyunk még ahhoz, hogy a közönségünk egyértelműen kirajzolódjon. Az eddig megjelent és ezután megjelenő dalainknak még időt kell adnunk arra, hogy elég emberhez eljussanak és rátaláljanak a közönségükre. Ha mégis mondanom kéne egy réteget, akkor a fesztiválra járókat említeném mint potenciális célközönséget.

 

 

Tapasztalataitokat figyelembe véve mennyire nehéz bejutni egy-egy fesztiválra? Egyáltalán cél-e az, hogy minél több nyári mustrán ott legyetek? Próbálkoztatok-e bejutni egy-egy fesztre?

Gábor: – Határozottan szeretnénk bejutni fesztiválokra, szerintem fontos részét képezik a koncertkörutaknak. Mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobb helyeken találkozhasson velünk a közönség.

 

 

Mik a tervek így az téli-tavaszi klubszezonra, illetve a nyárra?

Gábor: – Megosztok egy fontos kulisszatitkot: az élő felállás már nagyon szépen alakul, dolgozunk is a megjelenéseken. Ugyanakkor fontos számunkra, hogy a tudatosságot a koncertjeinkbe is átvigyük. Ezalatt azt értem, hogy olyan lehetőségeket próbálunk megcsípni, ahol a megfelelő formában tudjuk színpadra állítani a Benjamin Gabe-et. Sokkal jobban szeretnék öt jó koncertet adni, mint tizenöt gyengét.

 

Mno.hu, Balogh Roland: Kaptunk egy slágert a Felvidékről

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!