Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 18 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

mno.hu

Kaptunk egy slágert a Felvidékről

Tavaly tavasszal jelentkeztek be. Dalról dalra építkeznek, s nekünk is hoztak egy vadiúj számot. Itt a dunaszerdahelyi Benjamin Gabe. Tőlük azt is megtudjuk, mizu a Felvidéken.

 

A Benjamin Gabe a legelső dalával még tavaly tavasszal jelentkezett be az Ígéretes titánokra. A Madari Gábor és Gerő János alkotta dunaszerdahelyi duó pedig több szempontból is valóban ígéretes. Talán a leginkább azért, mert épp olyan könnyed, gitárral operáló popzenében utaznak, amely a saját definícióm szerint a leginkább illik a rádiókba.

 

Ha pedig tovább folytatom a számolást az ujjaimmal, külön tetszik, ahogy a srácok építkeznek. Valahogy én is így képzelem el az egész zenekaros kirakósdit. Szépen, egyről a kettőre. Kívülről az egész úgy néz ki, mintha egy tudatos marketingstratégia alapján pakolnák össze önmaguk, ami nagyon menő! Mi több tetszetős.

 

(…)

 

Mivel ti vagytok az első felvidéki csapatom, külön érdekel, mik a lehetőségek nálatok. Akár Dunaszerdahely vagy épp Pozsony, esetleg Kassa vonatkozásában is. Érvényesülés, sajtó, fellépések terén hogy néz ki az aktuális helyzet? Van-e bármiféle sajtótermék, amely mondjuk feltörekvőkkel, az underground zenével foglalkozik? Érdekelnek a tapasztalataitok. Így az is, hogy egy fiatal magyar bandának milyen lehetőségei vannak úgy általában véve a Felvidéken, Szlovákiában. Milyenek a klubok, milyen a közönség, a közösség?

 

János: – Véleményem szerint a felvidéki magyarság körében nem alakult ki akkora kultúrája a zenei életnek, ami jelentős segítséget nyújtana nagyobb közönség elérésében. Természetesen vannak fesztiválok, fellépési lehetőségek, de ezek inkább csak színpadi tapasztalat szerzésére alkalmasak. Ez is szerepet játszik abban, hogy a dalaink angol nyelvűek, csakúgy mint a kommunikációnk. Ezáltal szélesebb körben érhetünk el embereket, és a lehetőségek száma is sokkal nagyobb.

 

(…)

 

Kikből áll a közönségetek, s milyen közeget tudtok megmozgatni?

János: – Úgy gondolom, hogy túl korai szakaszban vagyunk még ahhoz, hogy a közönségünk egyértelműen kirajzolódjon. Az eddig megjelent és ezután megjelenő dalainknak még időt kell adnunk arra, hogy elég emberhez eljussanak és rátaláljanak a közönségükre. Ha mégis mondanom kéne egy réteget, akkor a fesztiválra járókat említeném mint potenciális célközönséget.

 

 

Tapasztalataitokat figyelembe véve mennyire nehéz bejutni egy-egy fesztiválra? Egyáltalán cél-e az, hogy minél több nyári mustrán ott legyetek? Próbálkoztatok-e bejutni egy-egy fesztre?

Gábor: – Határozottan szeretnénk bejutni fesztiválokra, szerintem fontos részét képezik a koncertkörutaknak. Mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobb helyeken találkozhasson velünk a közönség.

 

 

Mik a tervek így az téli-tavaszi klubszezonra, illetve a nyárra?

Gábor: – Megosztok egy fontos kulisszatitkot: az élő felállás már nagyon szépen alakul, dolgozunk is a megjelenéseken. Ugyanakkor fontos számunkra, hogy a tudatosságot a koncertjeinkbe is átvigyük. Ezalatt azt értem, hogy olyan lehetőségeket próbálunk megcsípni, ahol a megfelelő formában tudjuk színpadra állítani a Benjamin Gabe-et. Sokkal jobban szeretnék öt jó koncertet adni, mint tizenöt gyengét.

 

Mno.hu, Balogh Roland: Kaptunk egy slágert a Felvidékről

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket