Egyre népszerűbbek az utóbbi időben egy új nagy háborúra vonatkozó jóslatok. Mind többször idézik a már elhunyt bolgár jövőbelátót, Vangát, aki szerint a világ mindaddig a katasztrófa peremén egyensúlyoz majd, amíg nem bukik el Szíria, akkor aztán kitör a világháború. Ezt a látomást még 1978-ban osztotta meg a világgal, majd a halála előtt egy „nagy muszlim háborút” látott, amelynek következtében 2043-ra az arabok veszik át a hatalmat a keresztény Európában. A neves orosz asztrológus, Pavel Globa 2014 márciusára tette még 2009-ben a harmadik világháború kitörését, amikor is megkezdődik a határok globális átszabása, és eszkalálódnak a katonai konfliktusok.

 

(…)

 

Lassan ott tartunk, hogy a világ közérzete rosszabb, mint a hidegháború idején volt. Nem véletlenül, hiszen akkor két jól kiszámítható tábor állt szemben egymással, s a kölcsönös elrettentés miatt nem nagyon lehetett tartani egy újabb világégéstől.

 

 hirdetes_300x300  

(…)

 

A politológusok és biztonságpolitikai szakértők többsége is úgy véli, a világ egészen más harcoknak néz elébe, s többek között az információs térben és a gazdasági szférában folynak az igazi, ha nem is véres, de vérre menő küzdelmek.

 

Ezt a háborút nem fegyverekkel, hanem a médiában vívják. Ezért a kibertér feletti ellenőrzés már legalább olyan fontos, mint az atommonopólium. A legfontosabb küzdelem ugyanis jelenleg az emberek agyáért, a szavakért, azok jelentésének meghatározásáért folyik.

 

Ennek az új háborúnak valójában már csak bábjai az államok. Vezérlő marsalljai az úgynevezett globális piac főszereplői. Ennek az elitnek az érdekei, a globális piac logikája határozzák meg a katonai és az információs térben zajló hadműveletek célkitűzéseit.

 

Alighanem Roosevelt, Churchill és Sztálin voltak az utolsók, akik a dominanciáért versenyezve nemcsak a nemzet és az uralkodó elitek érdekeit követték, de saját elképzelésüket is érvényesíthették. A modern korban a globális dominanciáért folyó küzdelem már személyek, államok és nemzetek felett dúl, nem területekért, hanem a tömegek és elitek tudatának irányításáért.

 

Az átprogramozás már tart egy ideje, s eredményeként az ellenfelet nem fizikailag semmisítik meg, „csupán” diszkreditálják. Nem bombázzák le, nem lövik szét. Az új atombomba az információtechnológia-cégek kezében van. Ebben a háborúban nem legyőzni kell az ellenséget, hanem túljárni az eszén. Ha úgy tetszik, a harmadik világháború tehát már javában zajlik.

 

 

Mno.hu – Stier Gábor: Jelentés a III. világháborúról

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!