A migráció olyan ügy, amelyben nem lehet viccelni, hibázni, tévedni, átgondolatlanul engedményeket tenni, mert azt később nem lehet kijavítani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a szerbiai Nisben.

 

A kormányfő a magyar-szerb kormányzati csúcs alkalmával tartott sajtótájékoztatón közölte: ahova tömegével érkeznek a migránsok, ott az élet megváltozik, és „a gyerekeink, unokáink azt kérdezik majd, hogy miért engedtük, hogy megváltozzanak az országaink, a kultúrájuk, etnikai összetételük, és miért engedtük, hogy rosszabbá váljanak, mint voltak”.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

A kormányfő kijelentette: Magyarország mindent megtesz, hogy mindenki visszatérhessen a saját hazájába, és jogszerűtlenül, a törvényeket megsértve senki nem léphet be vagy tartózkodhat az országban. Nem fogadjuk el azt sem, hogy Brüsszelből mondják meg, kik éljenek az országban, ennek a mi döntésünknek kell lennie – hangsúlyozta.

 

Orbán bizakodó Trump miatt

 

A miniszterelnök szerint az amerikai elnökválasztást követően most esély van „újragombolni kabátot”, és jobb legyen a helyzet, mint eddig volt, és ez sikerülni is fog. A kormányfő elmondta: több szerénység, empátia, megértés, partnerség és szellemi alázat kell a nemzetközi politikában az eddig tapasztaltnál. (…)

 

Orbán Viktor kifejtette: a „sajátos közép-európai lelkiség” nagyon érzékeny az elnyomás minden fajtájára, és oka van annak, hogy az érzékeny közép-európaiak már hosszú évek óta úgy érzik, van a világban egyfajta szellemi elnyomás.

 

Úgy látja, Európában is változások kellenek, „mert elegünk van a kioktatásból, abból, hogy nem lehet elmondani a véleményünket, mert attól kell tartanunk, hogy erkölcsileg vagy politikailag megbélyegeznek minket. Meg kell szabadulni a szellemi elnyomástól” – magyarázta.

 

(…)

 

 MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!