Nagytakarítás után - Körkép.sk

Hirdetés (X)

politika

Nagytakarítás után

Nos, megkaptuk a választ tegnapi kérdésünkre. (Tudjá(to)k: hogy ki fogja bekapni.) Nem tartott sokáig. Az a győztes, aki Mikuláš Dzurindára tippelt. Mečiar belesomolygott ma délelőtt a képernyőkbe, megsimogatta az újságírók buksiját, majd elmagyarázta, valójában kommunikációs zavarok voltak csak a napokban, semmi több. Mi szeretjük egymást, minden rendben van, a vonat megy tovább. Ezt nem sokkal később a kormányfő is alátámasztotta, Slota pedig már csak annyit tett hozzá, hogy valójában sohasem volt szó koalíciós válságról, csak megnövekedett feszültségről. Dzurindának ez persze nem volt elég, ő ma is tovább verte képletesen szólva az asztalt és követelőzött. Pedig ez a hajó már elúszott.

Vége a vitának s az első bordel utáni közvélemény-kutatások eredményeire még várnunk kell. Az szerintem viszont már most borítékolható, hogy Fico pozíciója nem gyengült meg, sőt, ő csak nyerhetett ezzel az üggyel. Az ellenzék pedig rághatja a kefét, hogy a „francba is, pedig most olyan közel volt a lehetőség“. De milyen lehetőség is, kérem szépen? A kormány bukásának lehetősége? És akkor mi lett volna tovább? Vagy az előrehozott választások lehetősége? És az kinek lett volna jó? Merthogy nem az ellenzéknek, az holtbiztos. Az ellenzék feladata az lett volna, hogy érthetően rámutasson a bitangságokra, konzisztens véleményt formáljon és végig ugyanazt harsogja. Ilyenkor ugyanis mindig mindenki többet foglalkozik a kormánnyal és pártjaival, mint holmi ellenzékiekkel. Ehelyett az ellen szinte minden nap mást követelt, néha logikátlan sorrendben, minden pártja mást bökkentett az éterbe, és az elmúlt napok újra megmutatták, amint megnyílik a kormányzati nagyfazék fedele, nyomban sürgelődni kezdenek az elvhű ellenzékiek is. Fico pajtás tehát nem csak a HZDS, de az ellenparti menüjében is válogathat. Szomorú kép. Lehangoló, ha belegondolunk, ennek az enervált ellenzéknek kellene megmentenie Ficotól ezt az országot, politikailag ők a mi reménységünk. A normálisabban gondolkodó választópolgárok reménységei. Hát… nem túl kecsegtető perspektíva.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

nyomkereső
2007. nov. 29. 18:07

Az ellenzék célja most még nem a kormány bukásának elősegitése volt, hanem Fico és pártja támogatottságának csökkentése. A mai helyzet (a koalició egyelőre marad, és The show must go on) igy elég jó kiindulási pozició ennek eléréséhez. A SMER támogatottságát a jelenlegi 40 %-ról le kell csökkenteni, amennyire csak lehet. Utánna jöhetnek akár az előrehozott választások is. Meciar igy sokkal jobb most házon belül, mint kivül.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket