Marad hát a jól bevált, de  mára igencsak idejét múlt ingyengulyás, ingyensör és ingyenkofola a helyi focipályán, a független jelölttől. A másik oldalon pedig a „komoly összegeket” és „hatalmas energiát „felemésztő plakátnyomtatás mellett a helyi képviselők által gerjesztett suttogó propaganda.

Dunaszerdahely, Hájos Zoltán
Dunaszerdahely, Hájos Zoltán
Bélik György, MKP jelölt. Mobiltelefonnal készített alacsony minőségű felvétel
Bélik György, MKP jelölt. Mobiltelefonnal készített alacsony minőségű felvétel
Mobiltelefonnal készített alacsony minőségű felvétel
Mobiltelefonnal készített alacsony minőségű felvétel

Például arról, hogy „hiába választjátok meg Pásztort, mi úgyis elb…nk vele, mint az előző, SDKÚ-s polgármesterrel Lővyvel”,  és hasonlók. Az alálicitelés szintén remekül működik. Míg a független jelölt műfüves focipályát ígér, a másik oldal állítólag inkább fenyeget. Ha a focicsapat az újra szavaz, a város elveszi a csapat edzőjétől az általa működtetett büfét a sportpályán…

A szomorú, ámde tartós közállapotok minden helyi lakos számára ismertek. A város képtelen megfelelni a mai kor elvárásainak, egyre szürkébb, kopottabb, a helyiek számára pedig egyre kilátástalanabb itt minden. A fiatalok otthonmaradása szempontjából oly fontos építkezési telkek terén  már a környező falvak is sorra elhúznak Ipolyság mellett. Így jutunk el odáig, hogy a helyi szavazó, ha a semmit csinálásban igencsak megfáradt helyi kiskirályokat le szeretné váltani, (már ha jó esetben egyáltalán elmegy választani), inkább Pásztor Ĺudovít független polgármester-jelölt nevét karikázza. Még ha ingatlanügyeiről történetesen tudni is ezt azt.

Ipolyság, mint láthatjuk, remek példája annak, hová juthat egy város, ha azt végtelenül tehetségtelen, egészségtelenül alibista, lusta,  inkompetens, ám annál kitartóbb emberek (tisztelet a kivételeknek) irányítják, mégpedig  évtizedeken keresztül. Az egykoron jelentős, a régió központjaként szolgáló, polgári értékrendű és népes zsidósággal rendelkező város mára csak árnyéka egykori  önmagának. Aki tudott, látva a helyi erők elszántságát, és egyetlen céljukat,  a saját túlélésük garantálását mindenáron,  látva a bebetonozott struktúrákat , akik eleve kiszorítanak,  elutasítanak mindent és mindenkit,  aki és ami tőlük felkészültebb, újabb és modernebb,  már réges régen elmenekült ebből a városból. Ami maradt, az a Bélik György vezette MKP és csapata, akik hosszú évek óta lebutítva,  igazi marazmusban tartják a várost. Pazar kilátások, igazi kis magyar valóság.

(Meg. Arra kérünk minden kedves olvasót, hogy ha lehet, maradjanak kizárólag a témánál és az önkormányzat szintjén, hanyagolva az országos struktúrával való esetleges párhuzamokat).

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!