Az MKP szombati rendkívüli kongresszusának eredménye ismert. Megválasztották az új elnökséget, a párt új elnökével együtt, akit magam is támogattam. Az eredményekhez tartozik az is, hogy személy szerint háromszoros vereséget szenvedtem.

 

Elképzelésem a megújulást illetően a jelenlévő küldöttek többségénél nem kapott kellő bizalmat. Javaslatként nem ment át a 40:60 százalékos arány az új arcok javára, melynek lényege az volt, hogy az új Országos Elnökség tagjait legalább 60 százalékban olyan személyek alkossák, akik  az elmúlt két párt-választási ciklus alatt, azaz 2003 – 2010 között nem voltak tagjai az MKP Országos Elnökségének. Ugyanúgy szakmai  és regionális vonalon is más-más lett a befutó.

 

Mérlegelve a történteket, nem maradhat más hátra számomra, mint  levonni az ilyenkor szükséges személyi következtetéseket. Ahogy párttársaim többségének már jeleztem, a hét folyamán lemondok minden MKP-ban betöltött tisztségemről, megmaradva egyszerű, sima párttagnak.

 

 hirdetes_810x300  

A szombati, Dunaszerdahelyen készült utolsó funkcionáriusi fényképpel kívánok sok sikert, erőt és kitartást az új vezetésnek  az elkövetkező, kihívásokkal teli politikai  időszakban.

 

Király Zsolt, alias nyomkereső, az MKP leköszönő pozsonyi járási elnöke,  kerületi alelnöke, Országos Tanácsának és Elnökök Tanácsának a tagja.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!