Hogy mi a fenét csinál a Most-Híd a kormánykoalícióban, hogy partnerei ilyen nyíltan szívathatják a szlovákiai magyarokat, olvasóink fantáziájára bízzuk.

A mai nappal a szlovák belügyminisztérium tárcaközi egyeztetésre bocsátotta az állampolgársági törvény módosítását. Arról a jogszabályról van szó, mely a magyar kettős állampolgársági törvény ellen még a korábbi Fico kabinet idején született. Jelenleg a helyzet úgy áll, hogy az ellentörvény hatályba lépése óta senki sem lehet kettős állampolgár Szlovákiában.

Aki mégis felveszi egy másik ország állampolgárságát, automatikusan elveszíti a szlovákot. Hogy a törvény túlságosan szigorúra sikeredett, bizonyítja az azóta eltelt idő. Az állampolgárságukat elvesztő szlovák polgárok (több százra tehető a számuk) túlnyomó többsége szlovák nemzetiségű, leggyakrabban csehországi kapcsolatokkal. Daniel Lipšic belügyminiszter most számukra tervez kivételt, a „két ország és nemzet hosszú évekre visszatekintő történelmi, kulturális és családi kapcsolataira hivatkozva“. Magyarán, szlovák-cseh kettős állampolgárság lehetsz, szlovák-magyar nem. Punktum.

Hogy mi a fenét csinál a Most-Híd a kormánykoalícióban, hogy partnerei ilyen nyíltan szívathatják a szlovákiai magyarokat, olvasóink fantáziájára bízzuk.

Addig ugyanis, amíg Bugár Béláék egy erősen kétséges kimenetelű alkotmánybírósági beadvánnyal –  melynek döntésére akár évekig is várhatunk – próbálják befogni a szlovákiai magyarok szemét, a szlovák politikusok nem bíznak semmit a véletlenre és cselekszenek. Törvényi kivétellel megoldják a sajátjaik problémáját, a magyaroknak meg jó napot.

 hirdetes_300x300  

A legfelháborítóbb az egészben az, hogy a most tárcaközi egyeztetésre bocsájtott, a felvidéki magyarokat nyíltan diszkrimináló törvénytervezet már egy előegyeztetésen átesett, melynek során a Nagy József (Most-Híd) által vezetett Környezetvédelmi Minisztérium is véleményezte, és semmilyen kivetnivalót nem talált benne!!!

A.5. Stanovisko gestorov
Návrh zákona bol predmetom predbežného pripomienkového konania, v rámci ktorého povinné rezorty Ministerstvo financií SR, Ministerstvo hospodárstva SR, Ministerstvo životného prostredia SR a Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR zaujali k návrhu pozitívne stanovisko.

Bugár Béla, Most-Híd, szlovákiai magyarok, ébresztő!!!

Király Zsolt

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!