Nem voltunk okosak, már mint a szlovákiai magyarok.

Ha okosak lettünk volna (akár egy MKP-Most-Híd koalíció megkötésével, vagy ennek sikertelensége után egy egyszerű észjárással is felfogható, logikusan és matematikailag is alátámasztható választási stratégiával), akkor ma az ország második legerősebb politikai csoportosulása lehetne a magyar kisebbség mindkét képviselete. Összesen nagyjából 20-21 mandátummal.

A „…mi lett volna, ha…“ fejtegetés fölösleges, de biztosan Fico nem kapott volna 75 mandátumnál többet és így koalíciós partner után kellett volna néznie. Így majd egyedül kormányozhat, ellenőrizhetetlenül, a megszokott nacionálbolsevik stílusban. Úgy látszik, túlnyerte magát…Ha pedig talál valakit a kormánykoalícióba, az egyenlő a résztvevő jobboldali párt(ok) politikai öngyilkossággával. A gorillások pedig, megtépázva ugyan, de túlélték!

Nem kis felelősség terheli az MKP-t, a Most-Híd vegyespártot, de a választásokon résztvevő és főleg nem résztvevő polgárokat is. Az az érzésem, hogy „…nekünk mindig Mohács kell…“, hogy valami nagy áldozatok árán megváltozhasson!

Isten óvja Szlovákiát!

 hirdetes_300x300  

Agárdy Gábor

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!