Tegnap megérkezett a számlánkra az az 500 euró, melyet a kormányhivataltól a Körkép fejlesztésére beadott pályázatunkra kaptunk – 11 000 eurót kértünk konkrét célokra. Bár nem egy nagy összeg, melyet másokhoz képest (lásd keretes írás) számunkra jóváhagytak, az arculatváltásunkkal kapcsolatos egyszeri kiadások egy részét fedezi.

Néhány sikeres, első körben támogatásra javasolt pályázat az elektronikus sajtóra  vonatkozó 1.4.3 programban

1. Paraméter – 20 ezer euró csak kétnyelvűsítésre

2. Bumm.sk – 8 000 euró

3. www.pozsonyikifli.sk – 8 000 euró

4. netBarátnő – 22 000 euró

5. ujszo.com – 10 000 euró (az Új Szó és újságírói, ahol A.Nagy László fia is publikál, más programokban is sikeresen szerepelt, több tízezer euró értékben)

6. www.zoboralja.sk- 2 500 euró, Balkó Gábor üzemelteti

7. www.tanc.sk – 5 000 euró, a honlap egyelőre nem létezik

8. www.televizio.sk – 22 900 euró, fenntartója a Haraszti család fémjelezte ANIMA Társaság

9. ROVART.com – 22 000 euró

Megj.: A felsorolt összegek valósak, melyeket az információs törvényre hivatkozva kérésünkre a kormányhivtal elküldött nekünk. Hogy az adott szerződésekben végül milyen összeg szerepel (a bizottságok javasolnak, A. Nagy László pedig dönt), csak az illetékesek tudják, illetve folyamatosan kerül fel a honlapra.

A meglepetés akkor ért bennünket, amikor a megítélt támogatást összevetettük azzal, amit a kormányhivatal bizottsága első körben számunkra javasolt. Ebben ugyanis 2 500 euró szerepelt a Körkép számára. A. Nagy László kormánybiztos úr tehát saját hatáskörében úgy döntött, érjék be ezek a fránya Körképesek kevesebbel…

5 éves működésünk alatt ez az első összeg, melyet a kisebbségi kultúrák finanszírozása keretében kaptunk. Ezen kívül a Bethlen Gábor Alaptól ítéltek meg számunkra az elmúlt 5 év alatt összesen forintról átszámítva mintegy 5 300 eurót (értsd, öt év alatt összesen ennyit).

Hogy teljes legyen a kép, alább Igor Federič, a kormányhivatal vezetőjének munkatársaitól megkapott bizottsági javaslatok listája a cikkben tárgyalt elektronikus sajtóra vonatkozóan.

A Körkép a kisebbségi kormánybiztos hivatalához szintén kérvénnyel forult az adatok közzétételére vonatkozóan, de elutasítottak bennünket. A Smeres kormányhivatal viszont betartotta a törvényt, és elküldte az összes program bizottsági ajánlásait, melyek közül most az elsőt közöljük.

A képek nagyíthatók.

 hirdetes_810x300  

Mint jeleztük, a kormányhivatal honlapjára  folyamatosan kerülnek fel a jóváhagyott szerződések konkrét pénzösszegei. Érdemes elkezdeni a böngészést, sok érdekes összefügést találunk majd, ha minden felkerül, Nemcsak akkor, ha az A. Nagy László által jóváhagyott pénzösszegeket összevetjük a bizottsági javaslatokkal.

A témát folytatjuk.

Király Zsolt

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!