Nem csitul a Pered sztori. Újabb muníció a történetben a Népi Platform tagjainak mai közös nyilatkozata. Ebben a falu névváltoztatási kérelmének kormányzati elutasítása kapcsán így fogalmaz Bugár, Frešo és Figeľ:

Megdöbbentő, hogy a községek megnevezése is a nemzetiségi kérdés. Miközben a Pered megnevezést már 1237-ben említik, és eredete szláv. A Prěděslav név rövidített változatából ered, Svätopluk egyik fiát hívták így. A Pered megnevezés tehát több mint 700 éves, míg a Tešedíkovo megnevezés csupán valamivel több, mint 60 éves.

A teljes nyilatkozat itt olvasható.

platform
Forrás: most-hid.sk

Első olvasatra örülnünk kellene, hogy van azért egy olyan politikai képviselet, mely elutasítja a Fico-kormány arroganciáját. Hisz ma Pered, de holnap bárki más is hasonló sorsra juthat.

A gond „csak“ ott van, hogy a Pered melletti szlovák kiállásért megint „spoluprácás” árat fizettek a Bugár Béla által képviselt magyarok. Az SDKÚ és a KDH ezzel az érvelésével ugyanis megvezette a Most-Híd elnökét. Bugár pedig ismét olcsón adta el a lelkét magát.

Kövesd a Körképet a Facebookon is, plusz tartalommal!

Pered szláv eredetű, a visszanevezés tehát rendben van – nyomják Bugár kezébe a tollat a szlovákok. Aki készségesen alá is firkantja magát, és közben azt hiszi, megint milyen szép áttörést ért el. Miközben épp ellenkezőleg. Ezzel valójában megerősíti a szlovák kormány álláspontját, hogy Szlovákiában csak szlovák eredetű név lehet egy település hivatalos neve. Kérdés, vajon Párkány esetében mivel indokolnák a helyiek jogos névváltoztatási igényét.

 hirdetes_810x300  

Bugárnak vérében van az olcsó alkalmazkodási kényszer, erről tett ma is tanúbizonyságot.

bugar_pered_1

u.i. Tegnap Simon Zsolt próbálta meg populista módon meglovagolni a témát nyílt levelével, félrevezetve a választókat, de arról is kiderült, hogy humbug, olcsó kampányfogás az egész.

Király Zsolt

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!