A megyei választások egyik legnagyobb tétje az MKP és a Most-Híd megyefőnök-jelöltjeinek összecsapása lesz Nagyszombat megyében. Nézzük meg, mivel kampányolnak a magyar jelöltek. Berényi József és Nagy József fegyverraktárában jártunk.

Az MKP elnöke kampánynyitóként az Experidance társulat Ezeregyév című produkcióját hozta el Dunaszerdahelyre.

exp_450

Berényi Nagyszombat megye falvaiban Mága Zoltán hegedűművésszel turnézik. Az MKP kampányakcióiról természetesen Vadkerti Imre öblös hangja sem hiányozhat, és újabban Südi Iringó is az MKP logója alatt ropja.

Berényi szemlátomást otthonosan mozog a a falunapok forgatagában. Vasárnap szülőfalujába, Ekecsre látogatott, de volt már Alistálon és több helyütt is megforult.

alistal
Kép: Berényi Csallóközért FB oldala

Nagy Józsefék az MKP 15 éves fennállásának ünneplésével egyidőben bonyolították le a Csallóközi félmaratont az egészséges életmód jegyében. Ezt Szikora Robi és Gidáinak fellépése követte, míg pár méterrel odébb ezzel egyidőben az Experidance tartott a magyarság ezeréves múltját feltáró történelemórát.

 hirdetes_300x300  

csallokozi_maraton

csallokozi maraton
Nagy József a Csallóközi Maratonon. Kép: facebook

A Most-Híd megyeelnök- és képviselőjelöltje INDULUNK! Jöjjenek! címszó alatt kötetlen beszélgetésre invitálják az érdeklődőket a nagyszombat megyei falvakba.

Indulunk!
Kép: facebook

Óriásplakátok

Slusszpoén a kampányhoz, hogy Nagy József (vagy a kampánystábjának tagjai) még csak tisztában sincsenek a megyehatárokkal. Lehet például Nagy Józsis óriásplakáttal találkozni a Párkánytól Zselíz felé vezető úton, Nána község mellett is, amely útszakasz csak erős földrajzi hiányosságok keretében sorolható Nagyszombat megyéhez. Bár, ha elég erősen bandzsítunk…

Nagy_BB4
Megoldunk mindent, most épp a buszjáratokat. Kép: Markiza
berenyiBB
Hopp, egy Berényi billboard. Kép: facebook

Videók

Nagy József a kamionstoppos témára ült rá olyannyira, hogy még kisvideót is csinált a témához. A videó lendületes, modern, fiatalos, de nem annyira, hogy ne tudja az idősebb korosztályt is megfogni. Az úton átkelni akaró srác át szeretne kelni az úton, de hiába szalad fel s alá, a kamionok nem állnak meg. Mígnem megjelenik egy Nagy József arcképével ellátott kocsi, mely átengedi az úton.

Berényi ezzel szemben nem készített reklámvideót (még). Ellenben a Berényi Csallóközért kampány helyszíni felvételeit sorra pakolják fel a Youtube-ra. Nótázik, gulyást főz, nyugdíjasok panaszait hallgatja. Van többféle is – a legismertebb talán ez

de Berényi mér vércukrot Alistálon is:

és Pozsonyeperjesen is:

Fontos hangsúlyozni, hogy a két jelölt videói nem egy ligában fociznak. Míg az egyik rövidreklám profi megoldásokkal, a másik „csupán“ a kampányrendezvényen készített fél-amatőr felvételek. Hogy kinek volt tutibb a stratégiája, azt döntse el az olvasó.

Trollkodjunk

A hivatalos kampány mellett természetesen megjelentek az erre adott poénos válaszok is. Kinél kevesebb poénnal, másoknál többel.

A szlovákiai magyar immunrendszer az MKP balratolódását és a Híd cselekvésképtelenségét parodizálja.

buzera1
Kép: buzera.org
1379030_10200837197505686_799214395_n
Kép: buzera.org

Természetesen Berényi József tánctudása mellett sem mehettek el szótlanul.

buzera2

Berényi tánc és énektudását a Trollfosztás emelte sírva röhögős magaslatokba. Sajnos a videó csak a Facebook-oldalukon van fenn, így nem tudtuk beágyazni, viszont ezen a linken megnézhető:

trollfosztas1
kép: Trollfosztás

 

Ugyanitt az MKP kampányára kesernyés választ adtak:

trollfosztas2
Kép: Trollfosztás Facebook-oldala

 

és a Most-Hídat toll(photoshop)hegyre pedig így tűzték:

trollfosztas3
Kép: Trollfosztás Facebook-oldala

 trollfosztas4

Nektek van kedvenc troll-fotótok?

Tóth Lívia, Lengyel Diana

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Ajánlott cikkek:

Józsefek harca. Összecsap az MKP és a Most-Híd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!