Bárdos Gyulát indítja államfőjelöltjeként a Magyar Közösség Pártja a jövő évi köztársasági elnök-választásokon.

A Körkép  olvasói elsőként értesülhetnek a döntésről. A Csemadok országos elnöke az első magyar nemzetiségű jelölt az államfőválasztások történetében Szlovákiában. Bárdost az MKP december 14-i Országos Tanácsának ülésén kell még a pártnak hivatalosan jóváhagynia.

A magyar jelölt indítása merész lépés az MKP részéről, de helyes döntés. Bugár Béla szerint ugyan felelőtlen dolog magyar jelöltet indítani, ami sokkal inkább azt jelzi, hogy a vegyespárt elnöke ideges. Bárdos Gyula ugyanis vállalhatóbb jelölt lehet a Most-Híd választói számára is, mint a  Most-Híd által támogatott Pavol Hrušovský.

A Körkép szerint  Bugár elhamarkodottan és rosszul döntött, amikor ilyen gyorsan a szlovákok karjaiba vetette magát. Valószínűleg politikai alkuként, melynek fejében a kereszténydemokraták támogatták a Most-Híd felvételét az Európai Néppártba. Bugár azonban könnyen felsülhet, ha választói inkább az MKP magyar jelöltje, azaz Bárdos mellett döntenek.

Merész lépés, jó lehetőség

Bárdos Gyulára kemény feladat vár. Neki  kell az elkövetkező hónapokban az országos médiafigyelem kereszttüzében könnyen, jól és elfogadhatóan kommunikálni a felvidéki magyarság igényeit és elvárásait a szlovák közvélemény felé. Ehhez jó csapatra lesz szüksége.

 hirdetes_300x300  

A saját, magyar jelölt lehetőségének felmerülése utáni első reakciók azt mutatják, hogy a felvidéki magyarság helyesnek tartja a döntést. Ebből kell kihozni a maximumot az államfőválasztás első körében. Bárdos Gyulának erre minden lehetősége adott.

Bárdos Gyula

55 éves, nős, két lánya van. Felsőfokú tanulmányait a Comenius Egyetem bölcsészkarán végezte. Korábban parlamenti képviselő, az MKP frakcióvezetője és a párt Országos Tanácsának tagja volt. Jelenleg az MKP országos elnökéségének tagja és a Csemadok országos elnöke.

 

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!