Frissítve: 12.01 „Ne engedjétek el! Kapjátok el! Hazaáruló! Hazaáruló! Mocskos szemét, dögöljél meg! Föl kéne akasztani téged, te rohadék! Mocskos ganéj! Hogy a farkad ne álljon fel, amikor izé…! Ne keljél fel holnap, kapjál egy szívinfarktust! Hogy dögölnél meg! Nem szégyenled magad, te szemétláda! Dögölj meg, te hazaáruló! Menj Izraelbe, csomagoljál, odavaló vagy! Takarodjál innen az országunkból! Takarodjál, b.meg! Ne is lássalak!“

 

Nem kell megijedni, az olvasó nem a Paraméter bulvárportálra tévedt. Ezek Gaudi Nagy Tamás nemzeti jogvédő vevőkörének szitkozódásai, miközben a magyar Országgyűlés alakuló üléséről távozó Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) elnökét köpdösik.

 

 

 hirdetes_810x300  

A Jobbikból kiszorult Gaudi Nagy Tamás és a párt Európai Parlamenti képviselője, Morvai Krisztina kedden a Kossuth téren demonstráltak a földtörvény és az EU ellen, amikor elhaladt mellettük Pásztor. A Gaudi által felhergelt tüntetők rátámadtak a VMSZ elnökére, két tünetértékű, pszichopata nő pedig válogatott szitkozódások közepette leköpdöste. Azt a Pásztor Istvánt, aki a vajdasági magyar politika első embere, aki amikor csak tudott, minden felvidéki magyar ügyet és erőpróbát személyes jelenlétével és kiállásával támogatott.

 

Gaudi Nagy Tamástól az eset után a teljes magyar politikai paletta elhatárolódott, beleértve a Jobbikot is, melynek 2010-2014 között pártonkivüliként parlamenti frakciójában ült.

 

Kövess minket a Facebookon is, plusz tartalommal!

 

„A minősíthetetlen Kossuth téri rendezvény” miatt útjaik elváltak egymástól volt képviselőjükkel, mert „fél tucat fékevesztett tüntető összemosása a Jobbik Magyarországért Mozgalommal egy egymilliós politikai közösség hitelét és munkáját teszi kockára”, nyilatkozta a Jobbik.

 

Gaudi az eset után nem különösebben zavartatta magát, még rá is tett két lapáttal. Úgy fogalmazott Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hazaáruló, és megérdemelte, hogy leköpték. Ez a legkevesebb, amit kaphatott, és örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni.” – tette hozzá. Pásztor szerinte azért hazaáruló, mert összeállt a magyar nemzeti érdekeket veszélyeztető szerb radikálisokkal, azokkal, akik kiüldözték a délvidékről a magyarok döntő többségét. „Pásztor azért is a délvidéki magyarság árulója, mert nem követeli a területi autonómiát” – mondta Gaudi.

 

Határon túli magyarként, felvidéki területi autonómia hiányában, megélve az MKP kormányzati időszakát, Gaudi logikája szerint tehát potenciális hazaárulóként úgy gondoltam, körbenézek kicsit a témában az érintetteknél.

 

gaudi_morvay
Gaudi Nagy Tamás és Morvay Krisztina az ominózus demostráción. Kép: youtube.com

 

Meglepve tapasztaltam, hogy Gaudi Nagy Tamás a lehazaárulózást időközben kiterjesztette a romániai és a szlovákiai magyar pártra, ezzel közvetve az őket legitimizáló több százezer határon túli magyar emberre is. Az Álmos Király TV műsorban elhangzottak szerint ugyanis „Pásztor István ugyanazt az utat járja, mint az RMDSZ vagy az MKP”). Lásd 27.50-től az Álmos Király TV-n , mely Gaudi Nagy Tamás facebook oldalán is megnézhető.

 

Ezek után megkerestem Gaudi Nagy Tamást és Szávay Istvánt, a Jobbik Nemzetpolitkai Kabinetjének elnökét. Arra voltam kíváncsi, hogy szerintük:

 

  • Mennyiben segíti mindez Magyarország és a határon túli magyarok közti jó viszony ápolását?
  • Nem gondolják-e, hogy az ilyen megnyilvánulások következményeivel és lecsapódásával zsákutcát jelentenek az általuk képviselt nemzeti eszmék számára?
  • Szávaynak azt a kérdést is feltettem, hogy bár a Jobbik ugyan elhatárolódott Gaudi Nagy Tamástól, de a párt EP-képviselője, Morvai Krisztina is ott volt a tüntetésen, szorosan mellette. Elfogadható-e ezek szerint a Jobbik számára, hogy EP-képviselőjük azonosul azokkal a véleményekkel, hangulatkeltéssel, mely a közönség részéről Pásztor István megalázásához vezetett?

 

Gaudi Nagy Tamár, ahogy az ilyen esetekben általában lenni szokott, nem reagált megkeresésünkre. Szávayval ugyan váltottunk néhány emailt, de a nemzetpolitika Jobbikos vezetője sem kívánt érdemben élni a komfortzónáján kívülről érkező lehetőséggel.

 

szavay_istvan
Szávay István, a Jobbik Nemzetpoliitkai Kabinet vezetője. Kép: magyarhirlap.hu

 

Nem sikerült hát megtudnunk, mit gondol a megélhetési nemzetpolitikus az eset kapcsán rólunk, felvidéki magyarokról. Mint ahogy nem tudtuk meg a másik érintettől  sem, mi az oka a Jobbik gyenge, alig 2,28 százalékos eredményének a legutóbbi választásokon a külhoni magyar választópolgárok körében.

 

Azt viszont tudjuk, hogy Gaudi csőcseléinek turhája nem Pásztor István arcán landolt. A nyál a „nemzeti” oldal képére száradt. Letörölhetetlenül.

 

Frissítve: Akik leköpték Pásztor Istvánt a parlament alakuló ülése előtt, azok az egész magyarságot alázták meg – mondta mai sajtótájékozatóján Áder János köztársasági elnök, aki megkövette Pásztort, és a vajdasági magyarokat is.

 

Király Zsolt

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Nyitókép: Origo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!