Hogy a Most-Híd nagyon, de nagyon szeretne kormányozni a Smerrel, egyre nyilvánvalóbb. Formálódó koalíciójukat az alkotmány közös módosítása után már az ellenzéki politikusok, elemzők, és a média is kész tényként kezeli. Egy hete a rádióhallgatók azt is megtudhatták, mivel fogja majd Bugár Béla magyarázni az „önfeláldozást“.

 

Most a Körkép.sk olvasói is elolvashatják, mivel fogja adott esetben a márciusi választások után a Most-Híd megpróbálni indokolni, hogy koalícióra lépett a Smerrel.

 

bela_robo
Karikatúra: topky.sk

 

 hirdetes_300x300  

A Pátria rádió Délidőben című műsorának vendégeként Bugárt a Smerrel való közös kormányzásról is kérdezték. Az udvari műsorvezető előre egyeztetettnek tűnő kérdésének célja a választók felkészítése volt az „elkerülhetetlenre.“

 

Bugár eredmény(telenségi) listája a politikában eltöltött negyed évszázad alatt jól ismert mindannyiunk előtt. Ezért olvasóinkra bízzuk, mennyire hiszik majd el, ha az elhangzottakat a március 5-i választások után újrahallja.

 

Bugár Béla az ominózus rádióműsorban január másodikán:

 

Bugár Béla: „Most, amikor majd 15 milliárd eurót kaphat az EU-tól Szlovákia, nagyon fontos, hogy olyan párt kerüljön oda, amelyiknek konkrét elképzelései vannak. (…)

 

„Ha a Smer nem változik meg, akkor olyan kormányba menni nem szabad. Egyetlen veszély van, ha a Smer az SNS-szel alakít kormányt. Eléggé ráfizettünk, amikor a kormányban basáskodtak. Eléggé meg kell majd gondolnunk, mit lépünk.“

 

Udvari műsorvezető: Ha a Smer az SNS-el akarna koalícióra lépni, akkor a Most-Híd feláldozza magát, vagy kompromisszumot köt önmagával?

 

Bugár Béla: „Nagyon veszélyes lehet, és óriási kompromisszumok árán lehet csak megtenni.“

 

Egyértelmű forgatókönyv: a Smer-SNS koalíció meglebegtetésével veszélyérzetet teremteni, majd annak elhárítása érdekében „feláldozni magát Dél-Szlovákia érdekében” és kormányra lépni Ficoval. Mert „ráfizettünk, amikor a kormányban basáskodtak.“

 

A kormányzás azonban valójában leginkább a Smer és a Most-Híd titkos megállapodásának kérdése. Mi, felvidéki magyarok így is, úgy is fizetünk, már 25 éve. És Bugár Béla eredménytelenségét látva teljesen mindegy, hogy kormányban ül, vagy ellenzékben.

 

Egészen a „legnépszerűbb“ szlovákiai magyar politikus nyugdíjaztatásáig.

 

Bugar_Fico_kezfogas
Kezet rá! Robert Fico és Bugár Béla. Kép: aktuality.sk

 

Király Zsolt

 

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!