„Meghaladta a 65 ezret a feldolgozott aláírások száma, és percről percre növekszik“ mondta a Magyar Közösség Pártja hétfői sajtótájékoztatóján Őry Péter.

 

A Petíciós Bizottság elnöke szerint „közös akarat van magyar, szlovák, roma között a petíciónk támogatásában.“ Ez a szám hatszorosa annak, amit a petíciós törvény a belügyminisztérium irányába megkövetel ahhoz, hogy konzultációra kerüljön sor.

 

Mint ismert, az MKP október elején indított petíciós aláírásgyűjtést a kötelező migránskvóták befogadása ellen és a helyi népszavazások eredményének kötelező elfogadása érdekében.

 hirdetes_810x300  

 

Őry Péter: a 100 ezres lélektani határ elérése sem kizárt

 

A magyar párt a polgárok nagyszámú aláírása után úgy döntött, folytatja az aláírásgyűjtést és a belügyminisztériumnak egy későbbi, de még választások előtti időpontban adják át az aláírási íveket. „Célunk, hogy március 5-e után olyan hátszéllel rendelkezzünk, hogy ne legyen olyan parlamenti képviselő, aki a polgároknak ezeket a jogos igényeit elutasítja“ jegyezte meg Őry Péter, aki nem zárta ki, hogy akár a 100 ezres lélektani határt is sikerül elérni az aláírásgyűjtés során.

 

peticos sajto
Kép: Körkép.sk

 

Németh Gabriella: meg kell védenünk a nőket, asszonyokat, lányokat

 

Németh Gabriella, a párt női képviselőjelöltjeinek kiáltványáról tájékoztatott, melyben az összes képviselőjelölt á szilveszteri kölni és más nagyvárosokban történt nők elleni támadások után egyöntetűen kijelentette,“megengedhetetlen, hogy Európában az európai intézmények kerüljenek veszélybe.“  Az MKP alelnöke szerint az ilyen támadások érinthetik azokat a szlovákiai nőket is, akik németországi és más nyugat-európai nagyvárosokban élnek, dolgoznak.

 

„Ezért közös kiáltvánnyal fejezzük ki véleményünket, hogy az MKP nulla toleranciát hirdet mindennemű erőszaknak, külön figyelmet szentelve a nők és a gyermekek ellen irányuló erőszak minden formájának.“ Mint elmondta, kötelességük megvédeni a nőket, lányokat, gyermekeinket, hogy a kölni, és más nyugat-európai nagyvárosokban történt elítélendő molesztáló, szexuális támadások szülőföldünkön ne következhessenek be.

 

Berényi: le kell zárni az unió déli határszakaszát

 

Berényi József szerint azzal, hogy ausztria felfüggesztette a schengeni egyezményt, jelentős visszalépés történt az európai politikában. „Nem ilyen Európát akartunk. A pszeudoliberalizmus és pszeudotolerancia nevében meghirdetett befogadás politika oda vezetett, hogy szétverjük Európát.“

 

Peticio2
65 ezer petíciós aláírás egy helyen. Kép: Körkép.sk

 

 

Az MKP elnöke szerint mindenkinek ki kell józanodnia és felelősséget vállalni a közös Európárt. „“Mi is értékeket kaptunk elődeinktől, nekünk is értékeket kell átadnunk utódainknak“ mondta. Berényi szerint, ha nem találnak sürgős megoldást, le kell zárni az Unió déli határszakaszát.

 

Furik Csaba: keleten magyarok, szlovákok, romák is aláírják

 

Furik Csaba, a petíciós bizottság másik tagja a kelet-szlovákiai tapasztalatokról adott tájékoztatást. Mint elmondta, a keleti végeken nemzetiségtől függetlenül mindenki aláírja a petíciós íveket, köztük szlovákok és romák is. “Éjszaka érkeztem, és újabb ezer aláírást hoztam“ mondta. Furik szerint a tőketerebesi járásban eddig 7 ezer, a kassa-környéki járásban 3 ezer, Kassa városában több mint ezer, a rozsnyóiban 3500, a nagymihályiban pedig közel 2 ezer aláírást sikerült eddig összegyűjteniük. „Vannak olyan települések, ahová még el sem jutottunk“ tette hozzá.

 

Knirs Imre: Komáromban félnek a lakosok

 

Knirs Imre, Komárom alpolgármestere illetve a petíciós bizottság tagja megköszönte a több mint 65 ezer aláírónak a támogatást és kiemelte a közös akarat erejét. „Komáromból és a környékről több ezer ember jár át a magyarországi ipari parkba dolgozni. Nyugtalanít minket az esetleges határlezárás. Naponta látjuk a migránsokat a város határában. Félünk, félnek a lakosok“ mondta.

Az MKP petíciós aláírásgyűjtése tovább folytatódik, az ívek letölthetők a párt honlapjáról is.

KZS

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!