Nagyon beindult a magyar-magyar egymásellen kampány a Felvidéken! Sokkal hangosabb és szennyesebb, mint a kormánypárt-ellenzéki vita. De ez érthető is, mert az ellenzéki oldalon minden szlovák és vegyespárt igyekszik komfort maradni a Smer-rel való esetleges közös kormányzás érdekében.

 

Jót röhöghetnek a szlovákok a magyar-magyar céllövöldén! Mi meg, szlovákiai magyar választók, sajnos, magunkon is röhöghetünk, de inkább bosszankodhatunk! Mert nem követeltük erőteljesebben, nem kényszerítettük rá nyomatékosan a pártvezetőségeket a tárgyalásokra a parlamenti választásokon való közös indulás érdekében!

 

Az Új Szó leplezetlenül provokál

 

 hirdetes_300x300  

Nem volt olyan erő, akár civil kezdeményezés, amely kivitte volna az embereket az utcára ennek érdekében. Most pedig látva a gyűlölködést, csak siránkozhatunk (lásd a Körkép.sk-n megjelent véleménynyilvánításomat „Talán elég lenne egy kampánygyűlés a faluban” címmel).

 

A március 5-ei választások közeledtével az Új Szó kezdte el a nyíltszínű provokálást. Nem is kellet a Most-Hídnak ringbe szállnia, kezeit bemocskolnia, megtette azt helyette vazullus szócsöve, a Maga fele hajlik Berényi keze című írás megjelenésével. Joggal háborodott fel sajtótájékoztatóján Berényi József, az MKP elnöke az írásban megjelenő alattomos és aljas rágalmakon, melyeket sorra igyekezett megcáfolni.

 

ber2
Berényi József tegnapi sajtótájékoztatója. Kép: Körkép.sk

 

Csak az idő fogja megmutatni, hogy helyes volt-e Berényinek reagálnia, mert nem adekvát, hogy egy párt elnöke reagáljon egy napilap szerkesztőjének írására. Talán elég lett volna a párt sajtótitkárának ezt megtennie, esetleg elküldeni egy sajtóközleményt a napilapnak. Mert így célt ért a provokáció, robbant a bomba, a vegyespárt elnöke pedig hátradőlve foteljében gyáván, de jókedvűen mosolyoghat a napilap és a MKP elnök nyíltszínű párbaján, melyet ő nem merészkedik bevállalni! De vélhetően a ritka aljas főcím válthatta ki a pártelnök heves reakcióját, ami emberi szempontból érhető.

 

Pilátus Béla mossa kezeit a háttérben, amíg katonái dolgoznak!

 

Mi lehet mindezek hátterében? Két dolog! Egyrészt az Új Szó olvasótáborának rohamos csökkenése az utóbbi időben, amely megrendíti a gazdasági hátteret, így a tulajdonosi – befektetői kört is. A napilap háttere és arculata miatt nem tud hozzájutni magyarországi állami támogatásokhoz. Ezen egyáltalán nem lehet csodálkozni, amikor ritkán telik el olyan nap, hogy ne jelenjen meg valamilyen Magyarországot, illetve a magyar kormányt elmarasztaló véleménynyilvánítás a lap oldalain cikk-, kommentár formájában.

 

szalay
Szalay Zoltán, a Most-Híd érdekeit képviselő Új Szós firkász. Kép: Körkép.sk

 

Annyira ők se lehetnek pofátlanok, hogy a kiosztott pofont követően nyújtom a kezem adományért! Így nem marad más hátra, le kell feküdni annak a pártnak, amelyik ezt kárpótolja, amelyik valamit beígér nekik a fennmaradásért! A másik dolog pedig az, hogy az ominózus cikk tartalmát valószínűsíthetően sugalló vegyespárt előtt a magyarországi kormánykapuk 2010 óta bezáródtak.

 

Az asszimilációt erősítő vegyespárt nem lehet partnere a magyar kormánynak

 

Magyar ügyben, így a határon túli magyarok támogatásában a magyar kormány nemzetpolitikai okok miatt csak a határon túli magyar pártokkal kíván kommunikálni, és a Most-Híd nem az, és soha nem is lesz! Érdemes lenne ezt már végre tudatosítani! Bármi is történik majd a március 5-ei választásokon, a vegyespárt továbbra se lesz felvidéki partnere a magyar kormánynak!

 

Ezért folytatódik a provokálás, a rágalomhadjárat a háttérpárt részéről napilapos köntösbe bújva: az Új Szó facebook oldalán például ma a következő bejegyzéssel jelentették meg a Berényi sajtótájékoztatóról szóló beszámolót:

 

„Állítólag mi támadunk. Berényi viszont zsigerből tudja, kit kell támogatni.
Ön is kapott 100 millió forintot az MKP-tól?”

 

Uj Szo_fb
A Most-Híd pártlapjának mai Facebook-bejegyzése.

 

Az Új Szó is zsigerből tudja, kit kell támogatni, nyilván ennél több pénzért!

 

Száraz Dénes

nyitókép: SME.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!