„A közelgő EU-csúcs, az ezt megelőző hétfői V4-es találkozó kiegészülve Macedóniával és Bulgáriával azt mutatja, hogy a migránstéma és a kvótarendszer továbbra is aktuális, élő, és sajnos, még mindig megoldatlan probléma. Az MKP kezdettől fogva világosan és egyértelműen ellenzi a bevándorlók kötelező kvóták szerinti befogadását. Ezzel kapcsolatban, más kérdések mellett aláírásgyűjtést indítottunk még októberben, melynek mintájára azóta Magyarországon is aláírásgyűjtés indult” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Forró Krisztián, az MKP Országos Elnökségi tagja.

 

Elmondta, hogy a mai napig már több, mint 70 ezer aláírás gyűlt össze, így minden esélye megvan, hogy a legsikeresebb petíciós aláírásgyűjtési akcióvá váljon a felvidéki magyarok történetében.

 

A migránsprobléma biztonsági kockázatot jelent

 hirdetes_300x300  

 

„Ez azt mutatja, hogy választóinknak, Dél-Szlovákia lakosainak a migránsprobléma valódi biztonsági kockázatot jelent, és egyetértenek az MKP álláspontjával ebben a kérdésben és valódi megoldást sürgetnek. Az EÚ csupán látszatintézkedésekre képes, de nem rendelkezik megnyugtató megoldásokkal a migránskérdéssel kapcsolatban. A kialakult válsághelyzetért elsősorban az európai intézményrendszer nagyon gyenge teljesítménye okolható.”  – tette hozzá Forró Krisztián.

 

forro2

 

Az MKP politikusa örül annak, hogy Szlovákia, Magyarország, Lengyelország és Csehország miniszterelnökei egyetértettek abban, az EU eddigi migrációs politikája megbukott, és csak erőszakot, feszültséget és megoldatlan problémát jelentett az uniós országokban. Mint elmondta, az ENSZ által nemrég közzétett tanulmány szerint 2016-ban már több menekült érkezett a tengeren mint a tavalyi év első 4 hónapjában összesen. „Ezért is fontos, hogy minél többen aláírják a petíciónkat, jelezve a polgárokkal való közös fellépés fontosságát. Továbbra is elutasítjuk a kvótarendszert” – hangsúlyozta.

 

Bugár Béla bagatellizálja a migránsproblémát

 

Forró Krisztián meglepve tapasztalta, hogy Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a párt egyik minapi kampányrendezvényén bagatellizálta az egész migránsproblémát. Mint ismert, Bugár pártja minapi kampányrendezvényén azt mondta, a valódi problémák mások, nem a migránsok. És szerinte semmi félnivalónk nincs, hiszem Szlovákiában eddig csak 180 menekültstátuszt kapott migráns marad. „A Most-Híd álláspontja szembe megy tízezrek közös akaratával, a szlovák állampolgárok többségének akaratával, illetve a V4-es országok akaratával. Meggyőződésem, hogy az európai polgárok akaratával és érdekeivel is.

 

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy egyre több EU-tagország közeledik a V4-ek szemléletéhez” – hangsúlyozta az MKP politikusa, aki szerint a „migránstéma továbbra is aktuális, lezáratlan ügy, és higgadt, egyértelmű kiállást követel szülőföldünk, értékeink, családunk és jövőnk érdekében. Elfogadhatatlannak tartom, hogy amíg a többség éjt nappallá téve küzdenek a migránsok irányíthatatlan, illegális beáramlása ellen, közös európai fellépést, a határok megerősítését sürgetik, addig egyesek felelőtlenül a probléma ködösítésével foglalkoznak.”

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!