Számos gazdasági és szociális probléma sújtja közösségünket, de régióink gazdasági fellendülése, az emberek helyzetének javítása és szülőföldön való boldogulása érdekében elengedhetetlen, hogy jó iskoláink legyenek.

 

Színvonalas oktatást viszont csak a működő iskolák tudnak biztosítani, a megszüntetendő kisiskolák erre már nem kapnának esélyt. Ezért mindenképpen el kell törölni a közoktatási törvény azon részét, amely a minimális létszámokról rendelkezik.

 

Az iskola nemzetünk bölcsője

 

 hirdetes_810x300  

Lényegesnek tartom, hogy a pedagógusok számára biztosítsunk egy vonzó életpályamodellt és a tanítás szabadságát. Ennek segítségével a legtehetségesebb és legrátermettebb egyéneket tudjuk megnyerni ennek a gyönyörű hivatásnak, akik gyermekeinket, unokáinkat oktathatják, nevelhetik majd magyarságra és emberségre.

 

a.szabo_L-1150x695

 

Az elmúlt két évtized riasztó létszámcsökkenése közösségünk életére annyira rányomta bélyegét, hogy foglalkoznunk kell az asszimiláció megfékezésével és a megmaradásunkat szolgáló programokkal is.

 

A tanítók pártján…

 

A kulturális életünk és az iskolaügy viszont csak akkor fog méltó módon működni, ha saját dolgainkról mi magunk dönthetünk. Ezért természetes és jogos igénynek tartom, hogy haladéktalanul kiépítsük az önigazgatás jogi és intézményi rendszerét, és a kormány biztosítsa hozzá a költségvetési kereteket.

 

Ezt nyíltan és félreérthetetlenül kizárólag az MKP programja kínálja.

 

Választási kampányban, az ígéretek idején a magyar ember nemes egyszerűséggel szokta megfogalmazni, hogy milyen ember az, aki még ígérni sem tud.

 

Nekem mégsem az a célom, hogy nagyobbakat mondjak, mint mások. Inkább arról szeretnék szólni, mennyire fontos, hogy a közösségünk, ez a nagy család márciusban összefogjon.

 

aszabolaszlo-2016-körkép

 

Igen, egy nagy család vagyunk, ahol a családtagokat nem tudjuk megválogatni, de el kell fogadnunk és tisztelnünk kell egymást. Mindannyiunknak vannak hibái, hiányosságai és uram bocsá´ még bűnei is.

 

Most azonban nem támadni, hanem támogatni kell a másikat, aki erőt érez magában ahhoz, hogy ennek a nagy családnak, a felvidéki magyar közösségnek az élére álljon, hogy felelősséget vállaljon a sorsáért és képviselje azt minden körülmények között.

 

„Rendezni végre közös dolgainkat…”

 

Legfontosabb célunk Dél-Szlovákia gazdasági fellendítése és a magyarság megmaradásának segítése, iskoláink, kultúránk megtartása. Ehhez pedig erőteljesebb érdekképviseletre, több magyar parlamenti képviselőre van szükségünk.

 

Az MKP jelöltjei kellő tudással, tapasztalattal, értékekkel és erkölcsi erővel rendelkeznek, hogy ennek a feladatnak eleget tegyenek.

 

Bízzanak meg bennünk! Bátran szavazzanak ránk!

 

korkepre_

 

Saját hitvallásként évekkel ezelőtt Teréz anya mondatát választottam, amely úgy hangzik:

 

„Ebben a világban nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat tehetünk nagy szeretettel.”

 

Ennek jegyében és ennek szellemében kívánom szolgálni közösségünket.

 

Isten engem úgy segéljen!

 

A. Szabó László,

az MKP 21-es listájának 15-ös számú képviselőjelöltje

 

15 – A. Szabó László

 

Dunaszerdahelyen születettem, 48 éves vagyok, nős, 2 lánygyermek apja.

 

Nyitrán szereztem tanári diplomát, majd hét éven át tanítottam a nyitrai Konstantin Egyetem Szlovák Irodalom Tanszékén, egy évet pedig a pozsonyi Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén.

 

Évekig voltam az Irodalmi Szemle és a Katedra lapok szerkesztője, valamint a Katedra Alapítvány programkoordinátora.

 

Az MKP kormányra kerülése után 1999-től az oktatási minisztérium nemzetiségi főosztályát vezettem hat éven keresztül.

 

2006-ban rövid ideig a komáromi Selye János Egyetem rektori hivatalának vezetője voltam, majd meghoztam életem egyik legnagyobb szakmai döntését, amikor megalapítottam a dunaszerdahelyi magángimnáziumot, amely azóta már nyolc osztállyal működik és nagyon sok szép eredménnyel dicsekedhet.

 

2011-től Dunaszerdahely alpolgármesteri tisztségét töltöm be.

 

2012-ben megválasztottak az MKP országos oktatási és kulturális alelnökének.

 

Munkámat szolgálatnak tekintem, és azt igyekszem mindig felelősséggel és alázattal végezni.

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!