Rober Fico és pártja hosszú éveken keresztül kritizálta a jobbololdal egészségügyi minisztereit. Nyolc év kormányzás után Fico harmadik miniszterelnöksége idején azonban egymás után vonnak be jobboldali szakembereket az egészségügy irányításába.

 

Minderről a miniszterelnök beszélt csütörtökön, miután megbeszéléseket folytatott Tomáš Druckner egészségügyi miniszterrel.

 

Nem lényeges, hogy az embernek melyik felén van a szíve

 

– reagált Fico a tárcavezető jobboldali jelöltjeire.

 hirdetes_810x300  

 

A mi érdekünk, és ezt mint a szociáldemokraták vezetője mondom, hogy elkerüljük a jobboldali elemek bevinását az egészségügybe, de megértem, hogy egy ilyen bonyolult terület menedzselése során ésszerű kompromisszumokat kell kötnünk

 

– mondta a miniszterelnök.

 

Fico az újságírók előtt megismételte, hogy Druckernek szabad kezet adott a jelölésekre. A miniszter elmondta, hogy Tomáš Szalay, a korábbi jobboldali miniszter Rudolf Zajac egyik közeli munkatársának kinevezésével kapcsolatban nem egyeztetett Ficoval.

 

A sajtótájékoztatón a miniszterelnök nem zárta ki annak lehetőségét, hogy régebben létezhettek bizonyos külső érdekek, melyek a minisztérium működését befolyásolhatták.

 

Nagyon fontos, hogy jelenleg nem érzékelhetőek semmilyen befolyásoló erők, amik a múltban jelen lehettek

 

– vélekedett Fico Drucker jelöltjeivel kapcsolatban, melyek az  Általános Egészségbiztosító és a Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) vezetésére vonatkoznak.

 

Az egészségügy erős játékosai közé tartozik a Penta csoport, akik a Dôvera biztosítón keresztül a piac egyharmadát uralják. Másik ilyen játékos a kassai üzletemberekből álló csoport, mely élén, a közzétett információk alapján Pavol Paška a parlament volt elnöke áll. Ezen csoport tagjai fontos posztokat töltöttek be az egészségügyben a második Fico kormányzat idején.

 

forrás: sme.sk

nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!