Június 11-én tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Közösség Pártja. A közgyűlés az országos vezetés mellett új pártelnököt is választ. Az eddig lezajlott járási konferenciák Menyhárt Józsefet, Bárdos Gyulát, Őry Pétert és a márciusi parlamenti választások után lemondott Berényi Józsefet is javasolták a párt élére.

 

A TASR szerint Berényi és Bárdos azonban a jelölés ellenére nem indul a pártelnöki tisztségért. Mindketten azon a véleményen vannak, hogy az MKP élére új arcra van szükség. Fiala Ilona a párt szóvívője a hírügynökségnek megerősítette, hogy Menyhárt és Őry már elfogadta a jelölést.

 

Új arc a párt élére

 

 hirdetes_810x300  

Bárdos Gyula a TASR-nek úgy nyilatkozott, hogy

 

a pártnak új arcra van szüksége. Olyan fiatalra, aki eddig még nem töltött be semmilyen funkciót.“

 

A Bárdosi feltételeknek leginkább Menyhárt József felel meg, Őry Péter ugyanis a kollektívan lemondott Országos Elnökség tagja volt, a párt önkormányzati alelnöki tisztségét töltötte be, a 2012-es parlamenti választásokon pedig a párt kampányfőnöke is volt.

 

Jelöltekből több is lehet

 

Jelöltekből azonban még több is lehet. A dunaszerdahelyi járás cikkünk publikálásának idején tartja járási konferenciáját, holnap a komáromi járás konferenciájára kerül sor, és a vágselyei járás konferencia is még hátra van.

 

Az MKP a március 5-i parlamenti választásokon sorozatban harmadszor sem tudta visszaverekedni magát a parlamentbe. 4,04 százalékos eredménnyel 105 495 szavazatot szerzett.

 

Ezt követően Berényi József lemondott, a pártot jelenleg az Országos Tanács elnöke, Szigeti László vezeti.

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!