A jobboldal vezére akart lenni, ma már saját képviselői sem akarják látni a pártban. A Sieť első embere, Radoslav Procházka kritikák újabb hullámát kénytelen kiállni

 

Nem csak a pártelnöktől elhatárolódó 5 parlamenti képviselő, hanem Alena Bašistová (szintén képviselő) is támogtatja a párt renkívüli kongresszusának összehívását. Bašistová ugyan még nem csatlakozott a többi rebellishez, de kijelentette, hogy egyetért a kollégáival, miszerint kommunikációs problémákkal küzd a párt. „De ezek (a problémák) már nagyon régóta fennállnak“, tette hozzá.

 

Az ellenzék "vezéréből" a koalíció leggyengébje. Quo vadis Sieť? Forrás: Sme.sk
Az ellenzék „vezéréből” a koalíció leggyengébje. Quo vadis Sieť? Forrás: Sme.sk

 

 Párton belül, és ne a médiával

 hirdetes_810x300  

 

Procházka pénteken juttatta el a médiához azt a nyilatkoztatot, amiben kijelentette, hogy a párt alelnöki posztjáról menesztette Andrej Hrnčiart, és távozni kényszerült Martin Fedor elnökségi tag is. Ők ketten ugyanis valószínűleg tudomására hozták, hogy tudta nélkül tárgyaltak a többi koalíciós partnerrel.

 

„Ez az ő kompetenciája, de úgy gondolom, hogy ezeket a dolgokat a párton belül kell elrendezni“, mondta  Bašistová. Egyúttal nem zárta ki, hogy Procházkát Cséfalvay Katalin válthatja fel a pártvezéri székben.

 

Cséfalvay valóban nem zárta ki, hogy indulna a pártelnöki posztért Procházka ellen: „Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, egyelőre“, mondta a képviselőnő.

 

siet_sme_sk
Katarína Macháčková (balra) már korábban kilépett Procházka (középen) frakciójából. Cséfalvay Katalin (jobbra) a pártelnöki székre pályázik. Forrás: Sme.sk

 

Első körben az elnökség dönt

 

Andrej Hrnčiar kijelentette, hogy a párt elnöksége már ezen a héten összeülhet, és valószínűleg kitűzi a rendkívüli kongreszus időpontját, aminek eredetileg csak szeptemberben kellett volna megtörténnie.

 

„Megvizsgáljuk az összes lehetőséget, egyik ilyen a rendkívüli gyűlés“, mondta a párt korábbi alelnöke, aki arra a kérdésre, hogy a rebellis képvislők bírják-e a regionális szervezetek támogatását, nem akart válaszolni. „Tartjuk magunkat a korábbi kijelentéseinkhez, és a továbbiakat már kizárólag a párton belül intézzük“, mondta Hrnčiar.

 

siet-radoslav-prochazka-andrej-danko-clanok_pravda_sk
Andrej Hrnčiar, az adóssághegyekkel küzdő Túrócszentmárton korábbi polgármesztere a kezdetektől pártolta a koalíció létrehozását. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy lennének pártelnöki ambíciói. Forrás: Pravda.sk

 

Aktuality.sk

Nyitókép: TVnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!