A Budapestről Zsolnára költözött Marosz Diána férje, Ján Marosz veszi át a tragikus autóbaleset miatt mandátumáról lemondó Daniel Lipšic helyét. Marosz rendszeresen felszólalt a Bonaparte komplexum előtti nyári tüntetéseken, korábban a Most-Híd tagjaként tevékenykedett, most pedig az OĽaNO-NOVA képviselőjeként kap helyet a parlamentben. 

 

Ján Marosz veszi át Daniel Lipšic helyét a parlamentben, miután a NOVA elnöke jelezte, hogy szeptember 30-i dátummal visszaadja mandátumát.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lipšic azután döntött a visszalépés mellett, hogy személyautójával elütött egy 72 éves férfit, aki belehalt sérüléseibe.

 

 hirdetes_300x300  

Ján Marosz 37 éves, Zsolnán lakik, és annak a budapesti születésű Marosz Diánának a férje, akivel nemrég a Magyar Nemzet készített interjút. Ján Marosz három éve azzal került be a köztudatba, hogy feljelentett egy zsolnai hivatalnokot, aki 1000 eurós kenőpénzt kért tőle.

 

A Most-Hídtól az OĽaNO-ig

 

Marosz a DennikN-nek elmondta, hogy a Most-Híd zsolnai járási elnöke volt. Mivel felesége magyarországi, úgy gondolták, a párton keresztül mérsékelni tudják a szlovák-magyar kapcsolatokat, amelyet Slota kiélezett.

 

Mint mondja, a  Bugár Béla vezette pártban akkoriban olyan emberek is helyet kaptak, akikről Marosz csak „maffiózóként“ beszélt. Legtöbbjüket sikerült megfékeznie, és lassacskán a politikai életet is elhagyták. Ez befolyásolta a Most-Hídhoz való kapcsolatát.

 

„Nem éreztem, hogy elsősorban a korrupció megfékezése és az állami források ésszerű felhasználása mozgatná őket. Később visszaléptem.“

 

Mivel Marosz olyan embereket keresett, akik a korrupcióellenes harcot ugyanolyan fontosnak tartják, mint ő maga, a választások előtt megkereste az OĽaNO-t, hogy felajánlja segítségét Matovič-nak.

 

Bugár tudatosan pajzsot tart Kaliňáknak

 

Marosz a Bonaparty-kon is felszólalt, ahol elmondta, hogy szerinte Bugár tudatosan tart pajzsot Kaliňák elé.

 

„Ez teljesen elfogadhatatlan, főleg Malina Žák Hedvigre való tekintettel. Az ellene elkövetett rossz dolgoknál fontosabb számukra valamiféle idézőjeles stabilitás.“

 

Oktatás és korrupcióellenes harc

 

Mikor a választások előtt meg kellett adni, hogy mely területeken működne szívesen parlamenti képviselőként, az oktatást és a korrupcióellenes harcot jelölte meg.

 

„A nemzetiségi kérdésekben is gyengék vagyunk. Budapestről származik a feleségem, a gyermekeinket kétnyelvűen neveljük, épp ezért számomra egyértelműen érdekes témát jelentenek a nemzeti kisebbségek és problémáik is.“

 

Körkép.sk

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!