December elsején kerül a nyomdákba Marek Vagovič, az ismert szlovák oknyomozó újságíró könyve a Smer gazdasági hátteréről. A könyv elővételben már most megrendelhető a Martinus, Pantha Rei, Gorila, Artforum, ABC knihy és Alterego könyvespoltokban.

 

Saját fejjel – Hogy adta el Fico az országot az oligarcháknak

 

– ez a címe a többszörös Újságíró Díjas oknyomozó riporter első könyvének, mely a karácsonyi piacra érkezik. Vagovič igazi forró olvasmányt ígér a kötetben.

 

 hirdetes_300x300  
vag
Kép: Facebook

 

Amint azt saját maga még a megjelenés előtt elmondta,

 

Ez az első igazi összefoglaló kiadvány a Smer hátteréről. Célom az volt, hogy bemutassam annak a pártnak a történetét, mely megalakulásától kezdve részvénytársaságként működik. 15 évig gyűjtöttem az anyagokat, ezalatt több tucat cikket írtam a Smer gazdasági hátteréről. Az újságokban viszont nincs lehetőség teljes mélységig lemenni.

 

A könyvben felfedem a különböző ügyek hátterét, a személyi és a gazdasági összefonódásokat a Smer és a baráti vállalkozók között. Leírom találkozásaimat az ismert és eltitkolt forrásaimmal, a megfélemlítéseket, bírósági pereket, fizikai támadásokat.

 

Szerettem volna megmutatni azoknak, akik már nem hisznek a klasszikus médiának, hogy nem vagyunk naiv hülyék, akikkel bárki manipulálhat.

 

– fogalmaz Marek Vagovič.

 

A könyv igazi bestsellernek ígérkezik, mely már a bejelentésével óriási érdeklődést váltott ki.

 

korkep-sator-martosi-szabadegyetem
Marek Vagovič (balról a második), Bódis András (jobbról a harmadik) és Abloczy Bálint (jobb szélen) a Körkép sátorban a Martosi Szabadegyetem. Kép: Körkép.sk

 

Vagovič több ismert oknyomozó riporterrel és újságíróval együtt 2014-ben a Körkép sátor vendége is volt a Martosi Szabadegyetemen.

 

Az erről készült összefoglalók és riportok itt megtekinthetők:

 

 

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!