Érsekújvárban tartja Kongresszusát a Most-Híd, ahol a párt új alelnököt is választ. A Körkép.sk információi szerint a poszt várományosa Ravasz Ábel. Bugár Béla elnöki értékelőjében áttekintette a választások óta eltelt fél éves időszakot.

 

Mint elmondta, pártja a Smerrel való koalícióval gyengült, 1-2 százalékot veszítettek népszerűségükből. Ugyanakkor szerinte óriási lehetőségeket is kaptak, mellyel élni kívánnak.

 

A pártelnök saját sorait is kritizálta, szerinte ugyanis a párt láttatásában hiányosságok vannak. Ennek javít§sa érdekében három kabinetet hoztak létre, melynek célja a szakpolitikai tevékenység erősítése, és hogy „eladják magukat.” A három kabinet illetve szakterület vezetője Lucia Žitňanská (jogállamiság), Solymos László (regionális politika), Ravasz Ábel (kisebbségi ügyek és emberi jogok.)

 

 hirdetes_300x300  

Bugár az MKP-ról

 

A Most-Híd elnöke az MKP-nak is üzent, elmondva, hogy lehetséges az együttműködés a két párt között.

 

„Nekik kell dönteniük. Ezt nem lehet úgy, hogy a választások óta keményen kritizálnak, támadnak bennünket és árulóznak. Majd fél évvel a választások előtt együttműködni akarnak. Az MKP elnökével már beszéltem, és elmondtam neki azt is, hogy ha szeretnének együttműködni a parlamenti választásokon, bizonyítaniuk kell ezt a megyei és az önkormányzati választásokon is. Csak így lehet a sérelmeket orvosolni, amelyek az elmúlt 5-6 évben keletkeztek.“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!