A meggyilkolt rendőr, Róbert Remiáš édesanyja levelet írt a parlamenti képviselőknek, arra kérve őket, hogy töröljék el a mečiari amnesztiákat.

 

Tisztelt képviselő úr, képviselő asszony

Engedje meg, hogy kellemes karácsonyi ünnepeket kívánjak Önnek 2016-ban.

Azért írok Önnek, mert biztos vagyok benne, hogy képviselőként a legjobb szándékokkal érkezett a szlovák parlamentbe, és 2016 márciusában azzal az elhatározással kezdte el megbízatását, hogy segítsen az embereknek, és Szlovákiának. Biztos észrevette a problémát, amellyel én már több mint 20 éve együtt élek.

Michal Kováč elnök fiának elrablására gondolok, amelyhez asszisztált a kormányhatalom is. Ez az elrablás ki lett vizsgálva, de köszönhetően a mečiari amnesztiáknak az elrablók nem álltak bíróság elé. Ha rendőrségi eljárás folyt volna ellenük, a fiam még életben lenne … De nem azért írok Önöknek, hogy panaszkodjak. A fiamat már semmi nem hozza vissza…

Vannak azonban más anyák is. Vladimír Mečiar ún. amnesztiái óta egyikük sem lehet biztos abban, hogy gyereke nem hal-e meg azért, hogy eltitkolja hatalommal rendelkezők bűntetteit.

Tisztelt képviselő úr, egyszerű nőnek tartom magam. Soha nem voltam része a politikának így nem tudom elképzelni azt a nyomást, amelynek ki van téve a pártja és mások által. De szeretném azt hinni, hogy fontos Önnek az igazság és a közérdek.

Ezért arra kérem, adjon egy esélyt az igazságnak!

A parlament 2016 végén elismerte, hogy az elrablók és a velük összefüggő bűncselekmények eddigi büntetlensége sajnálatra méltó bűne a politikusoknak. Pont most kell Szlovákiát megszabadítani az erkölcstelen amnesztiáktól!

A döntés a kezükben lesz parlament első ülésén 2017-ben.

Arra kérem Önt ebben a karácsonyi időszakban, amikor családok találkoznak, hogy a meggyilkolt Róbert fiam emlékének nevében, szabadítsák fel Szlovákiát a mečiarizmus árnyékából, hogy a parlament ne olyan intézmény legyen, amely elrablókat és gyilkosokat véd.

Köszönöm, hogy elolvasta a levelemet. Remélem, hogy nem sértettem meg.

Ha igen, elnézést.

Még egyszer szeretnék békés karácsonyi ünnepeket kívánni és sok erőt és bátorságot 2017-re a Szlovákiáért folytatott munkájához.

Üdvözlettel

Anna Remiášová

 

hnonline.sk
kép: TASR

 

 

 hirdetes_810x300  

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!