Az ellenzéki SaS párt vezére, Richard Sulík szerint elképzelhető, hogy tavasszal már nem Robert Fico (Smer-SD) lesz a miniszterelnök. Ugyanakkor nincs sejtése arról, hogy a kormányfőnek még milyen motivációi lehetnek.

 

Fico élvezze ki azt, amije van, és vonuljon vissza

 

 „Nincs oka arra, hogy maradjon, ezért valószínűleg távozik. Fico egész életét a politikában töltötte, mindent elért, amit lehetett, kivéve, hogy köztársasági elnök legyen. Egészségi állapota is súlyosan megromlott, és nem tudom, hogy mikor akarja élvezni azt, amije van. Nem látom okát annak, hogy továbbra is miniszterelnök maradjon”

 

mondta Sulík.

 hirdetes_810x300  

 

Sulík szerepet vállalna egy új koalíció felépítésében

 

Az idő előtti parlamenti választásokkal azonban a liberálisok vezére nem számol.

 

„A kormány rekonstrukciójáról van szó. Az előrehozott választásokra kevés esélyt látok, ugyanis 90 olyan képviselőt kellene találnunk, akik önszántukból megkurtítanák a választási időszakot”

 

ismerte el.

 

ttip-text
Fotó: sulik.sk

 

Abban az esetben, ha ez mégis megtörténne, az SaS támogatná az idő előtti választásokat.

 

„Ez a kormány a csalásra épült. A Sieť választóinak az 5,6 százalékát becsapták, de a Most-Híd választóinak néhány százalékát is félrevezették. Lehet, hogy ha néhány szavazattal kevesebbet kapnak, és most ott lenne a KDH, akkor minden másképpen festene. Nehéz elképzelni, hogyan alakultak volna a dolgok, ha Radoslav Procházka és Bugár Béla nem verik át a választóikat. Ezért, ha esély lesz rá, hogy  új koalíció jöjjön létre, akkor biztosan részt veszek benne”

 

biztosított jövőbéli terveiről Sulík.

 

Sulíkot nem frusztrálja, hogy a Bonaparte lakókomplexum előtti ellenzéki tüntetések nem vezettek a kormány átalakításához.

 

 „Egyáltalán nem frusztrál. Robert Kaliňák és Robert Fico maradjanak csak ott, ahol most vannak. A miniszterelnök lakjon csak abban a lakásban, hogy az embereket még jobban kiborítsa. Mindezt  win-win helyzetnek nevezem. Ha Kaliňák lemond, jó, ha nem mond le, az is jó. Tesszük, amit tudunk, és elhihetik nekem, hogy a Smer-SD ettől csak idegesebb lesz. Kaliňáknak vége, pedig ő volt a Smer trónörököse. Először sikerült kilőnünk Pavol Paškát, most pedig Kaliňákot. Ha miniszterelnöknek jelölik, az hatalmas bukás lesz”

 

tette hozzá Sulík.

 

Forrás: aktuality.sk/teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!