Új párt alapítása vagy az egymástól eltávolodott szereplők összehozása. Ezek az MKP-ból elsőként kilépő, sokáig a Most-Híd második embereként tevékenykedő, majd Bugár Bélát is elhagyó Simon Zsolt tervei.

 

A Most-Híd kormányra lépése után a pártból kilépő, a parlamentben jelenleg független színekben politizáló Simon Zsolt nem tervezi, hogy politikai nyugdíjba vonul.

 

Az Aktuality.sk információi szerint Simon egy felmérést készített, hogy feltérképezze a lehetőségeit. A kérdések saját személyére, az emberek politikáról alkotott véleményére, egy lehetséges új párt megalapítására, illetve az MKP és a Most-Híd összefogásának lehetőségére vonatkoznak.

 

 hirdetes_300x300  

Simon: Létezik ilyen felmérés

 

Simon elismerte, hogy közvélemény kutatást rendelt, ugyanakkor az idei megyei, valamint a jövő évi helyhatósági választásokon nem kíván indulni.

 

„Nem állítom, hogy nincs ilyen felmérés. A kutatás szélesebb kérdéskört taglalt, nem csak a politikáról,“

 

erősítette meg Simon az Aktuality.sk-nak.

 

Mint elmondta, 7-8 százalék magyar szavazó nélkül nem lehetséges politikai változást elérni az országban. Így volt ez Mečiar és Fico esetében is, és így lesz a későbbiekben is, amikor a jelenlegi kormány leváltása aktuálissá válik,“ tette hozzá.

 

Marad független

 

Simon a következő parlamenti választásokig mindenképpen marad a törvényhozásban. Szóba sem jöhet, hogy visszaadja mandátumát, nem szeretné ugyanis, hogy a helyére érkező pótképviselő a jelenlegi kormányt támogatná.

 

A Most-Híd szerinte a feledés homályába tart, az MKP pedig képtelen arra, hogy átugorja az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

 

„Egyelőre bármilyen javaslat korai,“ reagált Simon arra a kérdése, hogy inkább új párt alapításában, vagy a jelenlegi erők összefogásában érdekelt.

 

Elemző: Lekéste a vonatot

 

Viera Žúborová politológus szerint Simon Zsolt lekéste a megfelelő időt arra, hogy saját pártot alapítson, Szerinte ennek akkor volt itt az ideje, amikor otthagyta a Most-Hidat, miután Bugárék kormányra léptek a Smerrel és az SNS-szel.

 

„Az ambíciói ma már eltúlzottak,“ jelentette ki az Aktuality.sk-nak az elemző, aki Simon helyét inkább a magyar választók összefogásában látja. Hogy mennyire lesz ebben sikeres, a megyei és a helyhatósági választások mutathatják meg.

 

 „Érdekes lesz figyelni, kit támogat majd Simon, melyik párt és politikai oldal mellett teszi le a voksot,“

 

tette hozzá Žuborová.

 

aktuality.sk/Körkép.sk

 

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!