Egy héttel későbbre tolódik a mečiari amnesztiák eltörléséről szóló kormányjavaslat tárgyalása a parlamentben. Bugár Béla (Most-Híd), a parlament alelnöke a képviselői grémium ülése után jelentette be, hogy a kormánypártok és az ellenzék megállapodtak abban, hogy a javaslatot jövő héten fogják tárgyalni.

 

„Csütörtökön reggel 9-kor kezdjük a második és harmadik olvasattal. Addig tart az ülés, míg nem végzünk”

 

Mondta Bugár, aki szerint kompromisszum született az ellenzék és a kormánypártok között. Az előbbiek ugyanis kifogásolták a javaslat gyorsított eljárásban történő beterjesztését.

 

A koalíció csak a volt elnök fiának kegyelmét firtatja

 hirdetes_300x300  

 

Az ellenzék egy öt pontból álló javaslatot mutatott be, ha ezeket a kormánypártok hajlandóak figyelembe venni, az ellenzék megszavazza a kabinet javaslatát.

 

Az öt pontból négy nem jelent problémát, de komoly feszültség forrása lehet az ötödik pont, amelyben az ellenzéki pártok azt követelik, hogy ne csak a volt köztársasági elnök fiára vonatkozó elnöki kegyelmet töröljék el az amnesztiákkal együtt, hanem a Technopol-botrány összes felelőséét.

 

A saját javaslatot benyújtó Ján Budaj (OĽaNO-NOVA) szerint az elnöki kegyelmekből több lesz, mint az amnesztiákból.

 

Egyébként Budaj nem a legszerencsésebb megoldásnak tartja a kormány által kidolgozott javaslatot. Szerinte feleslegesen bonyolulttá teszi az amnesztiák eltörlésének procedúráját.

 

Danko kész tárgyalni

 

Andrej DAnko (SNS) házelnök kijelentette, hogy kész tárgyalni az ellenzék 5-pontos javaslatáról, azokból többet is helyénvalónak ítél meg. Hozzátette, hogy ha az amnesztiákat eltörlik, abból senkinek sem szabadna politikai hasznot húznia.

 

„A mértékletességre apelláltunk kijelentéseinkben. Mindenki számára győzelem lesz, ha igazságos törvény születik”

 

Mondta Danko.

 

Körkép.sk, Aktuality.sk

Nyitókép: virtualne.sk

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Igor Matovič: Amnesztiák eltörlése – Most majd kiderül

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!