Marian Kotleba február végén szüntette meg ipari engedélyét, ami vélhetően ugyanolyan hiba, mint amit Igor Matovič vétett, aki, mivel már korábban is volt ilyen vétsége, elveszítheti képviselői mandátumát.

 

A szélsőséges jobboldali párt elnöke az ipari engedélyek internetes jegyzéke szerint 2017. február 21-én szüntette meg ipari engedélyét. Parlamenti képviselőként ezt a képviselői eskü után 30 napon belül köteles megtenni. Erre 2016. április végéig volt m´dja, vagy pedig az ipari engedélyét fel kellett volna függesztenie. A jegyzékből nem derül ki, hogy az engedély fel volt-e függesztve a kérdéses időszakban.

 

Amennyiben engedélye automatikusan aktiválódott, ugyanolyan, a köztisztviselőkre vonatkozó összeférhetetlenségi helyzetbe került, mint Igor Matovič.

 

 hirdetes_300x300  

KKK, mint Ku Klux Klan?

 

Matian Kotleba ipari engedélyének neve „Marian Kotleba – KKK – angol divat“, ami az ĽSNS elnökének ruhaüzlete. A KKK általános értelemben a Ku Klux Klan nevű rasszista szervezet rövidítése.

 

Marian Kotleba ipari engedélyének internetes kivonata, benne a KKK rövidítéssel. Kép: zrsr.sk

 

Martin Poliačik (SaS), a denníkN-nek nyilatkozva elmondta, hogy megvizsgálják a helyzetet, és amennyiben kiderült, hogy sérült az alkotmánytörvény, a bizottság saját hatáskörében lépni fog. Kotleba hat havi bérének megfelelő pénzbüntetést kaphat.

 

Kotleba ipari engedélyét a parlament korábban már vizsgálta. Akkor még csak megyefőnök volt. Büntetést végül nem kapott, mert az engedélyt időközben sikerült felfüggesztenie. Valószínű, hogy jelen esetben az ipari engedély magától aktiválódott, és február 21-ig formailag aktív volt.

 

Ez azt jelenti, hogy Kotlebának erről nem kellett tudnia, és valós tevékenységet sem kellett végeznie vele, de attól még törvényt sértett.

 

DenníkN/Körkép.sk

 

Nyitókép: .tyzden.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!