A héten feltételezhetően valamilyen egyezség születik az MKP elnökével, és ez alapján április második hetében sor kerülhet egy nagyobb találkozóra is a két párt között” – nyilatkozta Bugár Béla a JOJ televízió vasárnapi híradójának.

 

A Most-Híd elnökét a közelgő megyei választások kapcsán kérdezték annak kapcsán, hogy a politikai pártok egyre-másra jelentik be megyefőnök jelöltjeiket.

 

Az ellenzéki SaS – OĽaNO koalíció részéről Besztercebánya megyében Martin Klust, Pozsony megyében Juraj Drobát, Trencsén megyében pedig Kaščákovát indítják.

 

 hirdetes_810x300  

Jön a Most-Híd – MKP együttműködés?

 

A Joj televízió úgy tudja, hogy a Most-Híd maximalizálva saját érdekeit vélhetően különböző koalíciókat köt majd a régiókban attól függően, milyen a helyzet az egyes megyékben. A kereskedelmi televízió úgy tudja, Bugárék az egyes kombinációk mellett az MKP-val való együttműködést is kipróbálják. Néhány nap múlva többet fogunk tudni.

 

Mint ismert, az MKP elnöke korábban kijelentette, hogy miután a megyei elnök megválasztása egykörössé vált, céljuk, hogy Nagyszombat és Nyitra megyében saját jelöltjük legyen a posztra. A párt Országos Tanácsának elnöke ezt azzal egészítette ki, hogy akár három magyar megyefőnök-jelölt is lehet. A sajtóban Nagyszombat megye esetében Berényi József, míg Nyitra egye esetében Farkas Iván neve merült fel.

 

Berényi József és Farkas Iván. Kolázs: Körkép.sk

 

Menyhárt József az Új Szónak adott legutóbbi interjújában azt mondta, Nyitra esetében ez a magyar személy nem kell, hogy feltétlenül MKP-s legyen.

 

Nagyszombat megyére vonatkozóan az Új Szóban Bugár Bála aggályait kifejezve úgy fogalmazott, hogy

 

„ott valószínűleg személyi problémák is lehetnek, tehát ki, mikor, kit állít.”

 

Március elején a Körkép.sk is megkérdezte olvasóit arról, mit szólnak a megyei választásokon való indulás lehetőségeiről. Az eredmény itt olvasható:

 

A Körkép sk. megkérdezi olvasóit a megyei választásokon való indulás lehetőségeiről

 

Menyhárt: A mindent vagy semmit elv nem tárgyalási alap

 

Menyhárt József a megyei választásokkal kapcsolatban korábban kifejtette, hogy a párt mindenkivel úgy ül le, hogy kész a kompromisszumra, de a mindent vagy semmit elv nem tárgyalási alap.

 

„Az MKP egyedüli indulása esetén fennálló legjobb alternatíva ajánlatához kell viszonyítanunk a tárgyaláson kapott bármilyen ajánlatot: ha jobb, akkor el kel fogadnunk, ha rosszabb, akkor vissza kell utasítanunk. Ez alapján tárgyalunk az ellenzéki pártokkal, és ugyanez érvényes a Most-Híd esetében is. Miután két megyében saját jelöltben gondolkodunk, számunkra prioritás, hogy ne induljon még egy magyar jelölt, mert azzal nemcsak saját jelöltünk, de nemzeti közösségünk érdeke is sérülne”

 

fogalmazott Menyhárt.

 

Az MKP elnöke az elmúlt hetekben Richard Sulíkkal (SaS) és Igor Matovičcsal (OĽaNO) is egyeztetett, találkozóikon a megyei választások előtti lehetséges együttműködés is szóba került.

 

A Most-Híd és az MKP hosszú idő után először idén februárban ült tárgyalóasztalhoz.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!