Az mečiari amnesztiák Vladimír Mečiar volt miniszterelnök szerint még mindig érvényesek.

 

Forró lesz még a levegő”

 

Az amnesztiákat nem törölték el, továbbra is érvényesek. Az eltörlésük egy nagy történelmi tévedés volt” – mondta Mečiar az RTVS Szombati párbeszédek (Sobotné dialógy) című politikai vitaműsorában. Az egykori kormányfő állítja, hogy az amnesztiák eltörlése alkotmányellenes volt.

 

 hirdetes_300x300  

Az a négyes, amelyik ezt elkezdte – Kiska, Fico, Danko és Bugár – , elindította Isten malmait …ugyan lassan őrölnek, de megtalálják őket. Az, amit tettek, az ellentmondásban van az alkotmánnyal” – jelentette ki Mečiar, majd hozzátette, hogy a Szlovák Köztársaság összes polgárának jogbiztonságban kellene élnie, beleértve őt is. Az amnesztiák eltörlésének következményeitől azonban nem fél. „Miért kellene félnem ezektől a fiúktól?” – tette fel a kérdést Mečiar.

 

Fotó: DenníkN

 

Mečiar arra számít, hogy az amnesztiák kérdése most nemzetközi színtérre kerül, mivel ebben a kérdésben virágzásnak indult az “ostobaság és a törvényellenesség”. Szerinte az amnesztiák eltörlése szembe megy az Emberi Jogok Európai Bíróságának az eltörölhetetlenségükkel kapcsolatos döntésével. Mečiar meggyőződése, hogy sérült a nemzetközi jog. „Forró lesz még a levegő” – fűzte hozzá.

 

A volt kormányfő tagadta, hogy ideológiai atyja lett volna az egykori államfő, Michal Kováč fiának elrablásának. Továbbá állítja, hogy nem is rendelte el az elrablást, sőt, azt is tagadta, hogy az akkori államhatalom befolyásolta volna a vizsgálatot. Mečiar szerint a vizsgálat azért fejeződött be, mert a külföldön tartózkodó koronatanú nem volt hajlandó megjelenni.Az emberrablás szemtanúit megkérdőjelezte, de bizonyítékokkal nem szolgált.

 

Mečiar az egész esetet csupán „ügyecskének” nevezte, és elutasította, hogy Róbert Remiáš meggyilkolása összefüggésben állna az üggyel. Amint az szavaiból kiderült, továbbra is kiáll az amnesztiák mellett.

 

Forrás: teraz.sk/Körkép.sk

Nyitókép: aktualne.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!