A feszkó egy szleng kifejezés, a felesleges feszültség, feszültségkeltés, idegeskedés szinonimája. Kell ez nekünk, amikor egyéb, megélhetési, túlélési gondok miatt amúgy se felhőtlennek a mindennapjaink?

 

Mégis nyomják több helyről ezerrel a feszkó-ingereket, már szinte „dzsihád folyik” ellenünk is!

 

Idegesítenek például a közvélemény kutatók a havi pártpreferencia-állás jelentéseikkel. Bugár Bélát a Polis különösen, mivel az áprilisi 5,3 után májusban már csak 5,2–re mérte az intézet a Most-Hidat, ott lihegve nyakában az etnikailag homogén szavazótáború MKP. Mondta is az elnök, hogy a Polisnak ne higgyenek az emberek, mert az nem elég objektív! Csak a kormányhoz közelebb álló ilyen típusú intézeteknek, azok szerinte nem elfogultak!

 

 hirdetes_300x300  

„Mi a Focus és az AKO ügynökségek preferenciáit figyeljük. Én tudom miért, és ne akarja, hogy elmondjam miért, mert nem fogom. (…) A Polis ügynökség az utóbbi időben elég érdekes számokat mutat ki. (…) Ha figyelembe vesszük, hogy [a pártpreferenciánk] a Focus és az AKO esetében stabilak, nem értjük, miért van visszaesés egyetlen ügynökségnél. Meglátjuk, nemsokára jön a Focus is egy felméréssel. Semmit sem zárok ki, hiszen dzsihád folyik ellenünk”

 

nyilatkozott Bugár a közelmúltban a Hntelevízia műsorában.

 

Parlamenti küszöbtánc mindkét oldalon! Közben könnyen a parlamenti küszöb kinti oldalán találhatja magát majd a magyar színekben táncoló pár!  Folytatás…

[stw]

 

A kötelezettségszegési eljárás is feszkót generál

 

Sokak számára talán az is feszkónövelő, hogy nem egyeztek meg a megyei választásokra sem! Ők vajon kit válasszanak az ősszel? Bugár, a numero 1. ezúttal nem lesz választható, de a plakátokon minden bizonnyal ott fog majd mosolyogva átölelni egy-két megyei képviselőjelölt esetleg ispánjelölt pártárs cimborát, hirdetve, hogy ők a legeslegjobbak, legesleghitelesebbek.

 

Feszkós az is, hogy hamarosan az Európa Bizottságtól megindul a kötelezettségszegési eljárás. Miféle kötelezettség? Ki vállalt kötelezettséget a migránsok kötelező befogadására? Sőt, Magyarországon a népszavazáson egyértelműen elutasították azt, és mégis küldik, pedig megüzenték Brüsszelnek! Most majd a lengyelek is állítólag népszavazni fognak a témában, a csehek is kijelentették, hogy nem hajlandóak több menekültet befogadni, és a magyarokkal együtt a szlovákok is megtámadták az EU bíróságon a kötelező kényszerbefogadásról szóló EB határozatot.

 

Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos strasbourgi sajtóértekezletén közölte: úgynevezett hivatalos felszólító levelet küldenek Budapestnek, Varsónak és Prágának, és így megindul az eljárás a 120 ezer menedékkérő áthelyezését célzó mechanizmus ügyében. Ezt az EU-tagországok belügyminiszterei minősített többségi szavazással, mások mellett Magyarország ellenkezése ellenére fogadtak el még 2015 szeptemberében.

 

Bár Magyarország mellett Szlovákia is megtámadta az EU bíróságán a kvótahatározatot, de a bizottság szerint Pozsony februárban (otthon nem nagy dobra verve ugyan) több menedékkérőt is befogadott Olaszországból és Görögországból, májusban pedig újabb felajánlást tett, így Pozsony ellen nem indul most kötelezettségszegési eljárás. Szlovákia kissé sunyi módon, ellene vagyok, meg nem is alapon foglalt állást most is: úgy szeretne egy húron pendülni a V4-ek másik három tagországával, hogy közben ne haragítsa magára teljesen az EU-t se. Az odahaza az ökölrázó kéz Brüsszelben kéznyújtóvá simul!

 

Hiába jön a nyári uborkaszezon!

 

A politikán kívül más is feszkózhatja mindennapjainkat: ott van például az Undorra okot adó Andorra elleni vereség a VB selejtezőn, amire nehéz szavakat találni és ami Bernd Storck szövetségi kapitány menesztését idézheti elő. A Most-Híd szövetség kapitánya egyelőre marad…

 

És hiába jön a nyári uborkaszezon! Lehet tovább feszkózni, mert hamarosan jön a budapesti Vizes VB. Izgulni lehet a benyúlással szerzett úszóérmekért, a benyalással szerzett politikai hatalomért, a vízipólós gólokért, a felvidéki magyar politikai öngólok miatt, stb.

 

Azt hallani viszont, nem kell izgulni azért, hogy nem láthatjuk a budapesti vizes világbajnokság eseményeit! Úgy tűnik, hogy azokban a napokban érdemes lesz Erdélyben is, Felvidéken is figyelemmel kísérni az M4 sportközvetítéseit! És lehet szervezni a magyar válogatott pólómeccseire, a számunkra legfontosabb úszódöntőkre a közös szurkolást a kivetítők előtt! Érsekújvárban például a Csemadok székházban jó sok tökmag kíséretében!

 

Száraz Dénes

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!