A kérdés azért merül fel joggal az emberben, mert képmutató módon elment saját kormánya és minisztériuma ellen tüntetni, ahelyett, hogy a kormányban képviselné a gömöriek érdekeit. Persze tüntetni sokkal hálásabb és könnyebb dolog, mint a kormányülésen érvelni vagy a közlekedési tárcát felügyelni. Még akkor is furcsa lenne egy kormányellenes tüntetésen a kormány egyik miniszterének a részvétele, ha mondjuk, egy másik reszortban tapasztalt hiányosságok hívták életre a megmozdulást.

 

De Érsek közlekedési miniszter, és a kormányprogram részét képező R2-es gyorsforgalmi út megépítéséért vagy meg nem építéséért felelős, ugyanúgy, mint a kormányprogram teljesítéséért a koalíció minden tagja, így a Most-Híd is. Amennyiben a kormány elfogadja egyik háttérintézményének elemzését, amely kétségbe vonja az R2-es társadalmi hasznosságát és rentabilitását, Érsek tárcavezetőként megbukik (erkölcsileg már most), és a Most-Híd-ra is gyanakodva fognak nézni a vegyespárt eddigi szavazói.

 

Elég nagy lehet a baj, ha Érsek Árpád miniszter Bugar Béla pártelnök társaságában elmentek tüntetni a szoroskői R2-es gyorsforgalmi útért szervezett megmozdulásra. Sejthetik ezek a politikusok, hogy veszett fejsze nyele az R2-es gyorsforgalmi út!

 

 hirdetes_300x300  
Bugár Béla kormánypolitikusként a háttérben, előtérben pedig Bódis Enikő egy frappáns táblával. Kép: Facebook

 

De ők kifejezték szolidaritásukat a tüntetőkkel, megmutatták a választóiknak, hogy mennyire a nép oldalán állnak, mennyire a közakaratot képviselik.

 

Csak az a fránya kérdés merül fel az emberben, hogy akkor mi keresnivalójuk van Fico kormányában, ha ott nekik se szavuk, se tekintélyük? A gyászos emlékezetű Smer-HZDS-SNS kormányban Fico több alkalommal is megalázta a nemzeti pártot. Leváltotta minden miniszterét, egyenes gerinccel csak úgy jöhettek volna ki Slotáék a slamasztikából, ha kilépnek az akkori kormányból.

 

Nem léptek ki! Mi lett a vége? A következő választásokon a SNS majdnem teljesen elvékonyodott (5,07), 2012-ben pedig már be sem került a parlamentbe! Intő jel lehet ez Bugáréknak! Valószínű az is, ezért mentek el magukat mutogatva tüntetni saját maguk ellen. Ez valami olyasmi, mintha a védelmi miniszter részt venne a NATO csapatainak Szlovákián való áthaladása ellen szervezett tüntetésen, vagy az oktatási miniszter elmegy egy általa bezárandó főiskola mellett szervezett tüntetésre.

 

A TASR felvételén Érsek Árpád zsebre dugott kézzel fejezi ki szolidaritását a tábla szövegének tartalmával.

 

Bebizonyosodni látszik a gyanakvás, hogy Érsek Árpád csak egy bábu a kormányban, nincs szava, a lényeges döntéseket mások hozzák meg helyette.

 

A kormányzatnak pedig minden fontosabb a dél-szlovákiai infrastruktúra kiépítésénél. A Most-Híd pedig ehhez statisztál, a tüntetésen is statisztaszerep jutott neki.

 

Az R2-es gyorsforgalmi út gömöri szakasza. Kép: DenníkN

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!