Jaroslav Paška, az SNS alelnöke nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az emberjogi biztos, Mária Patakyová nyilvánosan is támogatja a Szivárványos Felvonulást (Dúhový pochod) Pozsonyban.

 

Bejegyzésében, a Most-Híd elnökének címezve azt írta, hogy mindez „támadás a koalíciós partnerek és választóik civilizációs, kulturális és szociális értékei ellen”.

 

 „Amikor Béla februárban azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy támogassuk a Most-Híd jelöltjét, Mária Patakyovát az ombudsmani posztba, akkor azt állította, hogy egy igazságérzettel rendelkező, rendes, korrekt, józan, keresztény asszonyról van szó ”

 

– írja szemrehányóan Paška Bugárnak.

 hirdetes_300x300  

 

Azt szeretném, ha a koalícióban véget érne a kölcsönös támadás, és mindenkinek visszatérne a józan esze” – jelentette ki nem sokkal Paška előtt az SNS elnöke, Andrej Danko.

 

 

Úgy látszik Paška mindezt eleresztette a füle mellett, mivel a közösségi oldalán kezdte el fenyegetni Bugár Bélát.

 

“Béla, nem vagyok benne biztos, hogy a jelöltednek ezután a vulgáris tette után még akad olyan képviselő az SNS-ben, aki bármilyen nyilvános funkcióba a Te jelöltedet fogja támogatni”

 

– írja a közösségi hálón Paška.

 

Mária Patakyová ombudsman az LGBTI-ik jogaiért rendezett felvonuláson való részvétellel elődjét, Jana Dubovcovát követi. Az egykori ombudsmant Andrej Danko anno azért kritizálta, mert a hivatalában szivárványos zászlót függesztett ki. Az új ombudsman a hivatalos oldalán egy szivárványszínű képet tett közzé azzal az üzenttel, hogy „#megyek (PRIDEm)”.

 

Forrás: HNonline.sk/aktuality.sk

Nyitokép: TASR

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!