Néhány véleményalkotó úgy véli, hogy a Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártnak Richard Sulík személyében erős vezetője van, de hiányoznak azok a  jellegzetes „másodikok, harmadikok” , akik szakszerűen tudnának beszélni a társadalmilag fontos témákról.

 

Az SaS konferenciáján Sulík Michal Kovačič és Martin Hanus újságírókkal, valamint Michal Ruttkay reklámguruval beszélgetett.  Ruttkay szerint az SaS-t azok az emberek utasítják el, akik a kezdetekben választóik voltak, vagy csak pragmatizmus választják őket. Úgy látja, a liberálisok arról beszélnek, hogy nem akarnak kormányozni Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnökkel, de „nem állnak elő egy vízióval sem”.

 

„Hagyják, hogy a szakmai dolgokat túlkiabálják a bulvártémák” – mondta Ruttkay.

 

forrás: Richard Sulík Facebook oldala

 

 hirdetes_810x300  

A pártnak strukturális problémái vannak

 

Martin Hanus újságíró szerint „azok a kulcsemberek, akik az SaS miniszterei voltak, ma már nincsenek a pártban”.

 

Annak ellenére, hogy a párt folyamatosan reformjavaslatokat készít az egészségügy vagy a romakérdés terén, Hanus továbbra sem lát erős személyiségeket, akik szakszerűen tudnának mozogni a témában. Az újságíró a párt legértékesebb parlamenti képviselőjének Karol Galeket tartja, aki az energetika témájában rendkívül jártas.

 

Ebben egyetértettek vele beszélgetőpartnerei is,  akik szerint az SaS képviselői között vannak szakmailag jól felkészült emberek is, azonban nem tudnak nyilvánosan kommunikálni. A párt néhány kijelentését, például a menekültválságról vagy a szociális témákról, mint a Čistý deň-ügy, nem tartják túl empatikusnak.

 

Sulík bírja a kritikát 

 

Az SaS elnöke, Richard Sulík olyan kritikát szeretne, ami hasznos lehet és előrébb viheti a pártot. Ezenkívül megemlítette, hogy a pártjának kiépített szerkezete van, vannak emberei a régiókban és tapasztalattal is rendelkeznek.

 

„Ha a választók úgy döntenek, hogy nem kérnek Robert Fico kormányfőből, akkor csak az SaS jöhet számításba tekintet nélkül arra, hogy milyen pártok keletkeznek addig vagy jutnak be a parlamentbe. A kormányzás nemcsak célunk, hanem társadalmi kötelességünk is. Tartozunk ezzel kettő, három millió potenciális választónak.” – mondta Sulík.

 

Webnoviny.sk
kép:  cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!