Pénzt, energiát, nem kímélve vegyespárti magyarok dolgoznak a minél rosszabb magyar megyei eredmény érdekében.

 

A magyarok körében egyszer már csatát nyert Berényi József (MKP) megyefőnök-jelölt attól tart, a Most-Híd által ellene folytatott hazug lejáratókampány csökkentheti a magyar választók körében a választási részvételt. Bugár Béláéknak így egyetlen céljük lehet: minimalizálni az esélyes magyar jelölt esélyeit.

 

A Körkép.sk oknyomozó cikkeiben (itt és itt) az elmúlt napokban rámutatott arra, hogy a Most-Híd már közel 100 ezer eurót utalt át a Paraméter igazgatójának ügynöksége, a Barak Bálint vezette T-Bear számlájára, aki hazugságokkal teli, gyalázkodó és lejárató újsággal szórta tele a csallóközi postaládákat.

 

 hirdetes_300x300  

Dübörög a választási kampány, de amíg Berényi József a saját és az MKP frakciója eredményeiről  számol be és jövőbeli terveit vázolja, Rigó Konrád, a Most-Híd jelöltje hazugságokkal teli kampányban folytat lejárató hadjáratot az MKP jelöltje ellen.

 

A Körkép.sk Berényi Józsefet kérdezte.

 

Gyerekkori barátok. A képen bal oldalt Rigó Konrád, jobb oldalt Molnár Norbert korábbi Új Szó főszerkesztő, jelenleg a kisebbségi kultúra fő pénzosztó, jobbról a második pedig Barak Bálint. Kép: Facebook

 

Rigó Konrád hazugságkampányának egyik kitalált eleme, mely  a Téma című újságban jelent meg, hogy azt állítja, a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásra csak a megyei fejlesztések 20-25 százaléka jut, miközben a magyarság számaránya a járásban 40 százalék. Mi a valóság?

 

A galántai és a dunaszerdahelyi lakosoknak a számaránya38 százalék. A választási eredményekről szóló sajtótájékoztatómon igyekeztem bemutatni, hogy az összes területen, ami finanszírozásra kerül a megyéről, elérjük a 35-40 százalék közti beruházási, illetve pénzfelhasználási arányt.

 

A választási időszak végére épp a kerékpárutaknak köszönhetően valószínűleg elérjük a negyven százalékot. Miközben az itt élő lakosoknak a számaránya 38 százalék.

 

Rigó Konrát másik gyalázkodó, valótlan állítása, hogy adósságba hajszolják a megye lakosságát, másfél millió eurót költenek kerékpárutakra, amelyet 10 millió eurós hitelből finanszíroznak. Mi az igazság?

 

Valóban felvettünk 15 millió eurós hitelt 2015-ben, hároméves felhasználással, 1,36 százalékos kamattal. Ezt különféle beruházásokra használjuk a költségvetéssel párosítva. A kerékpárutak történetesen költségvetési finanszírozásból valósulnak meg (szerk. meg., tehát nem hitelből), és jelen pillanatban a megye adóssága nem éri el a 34 százalékot.

 

Ellentétben a kormányéval, ami 52 százalék. Tehát, ha a Most-Hidasokat nem zavarja a kormányban az 52 százalék, valamint, hogy folyamatosan szorgalmazzák az adósságfék eltörlését, akkor nem tudom, miért zavarja őket a 34 százalék.

 

Berényi József, az MKP megyefőnök-jelöltje külön sajtótájékoztatón volt kénytelen cáfolni az ellene felhozott hazugságokat. Kép: reprofoto, fb-videó.

 

Mivel én őszinte ember vagyok, ezért mondom, hogy valószínűleg magasabb lesz az év végére, 40 százalék körüli, de még akkor is nagyon messze leszünk az 52 százaléktól.

 

Durva, személyeskedő, alaptalan hazugságokra épülő kampányt folytat a Most-Híd Ön ellen. A Bugár Béláék által megrendelt Téma című kiadványt a Paraméter igazgatója, Barak Bálint cége, a T-BEAR, kft. adta ki, mely mintegy 100 ezer eurót kapott most a kampányban a Most-Hídtól. Pénzük tehát van korlátlan. Mire számít, milyen hatása lehet ennek a hadjáratnak a választási részvételre és a választás eredményére?

 

Szomorú vagyok több oknál fogva. Az egyik az, hogy Bugár Béla azt ígérte az MKP – Most-Híd tárgyalása után, hogy nem lesz lejárató kampány. Hát idáig tartott az ígéret.

 

A másik, hogy nyilván az ilyen lejárató kampány alacsonyabb választási részvételt eredményez. Reagálnom kell a hazugságokra és akkor néhányan mondhatják azt, hogy a két magyar jelölt csak veszekszik, ami nem segít a választási kedv növelésében.

 

Lehet, hogy pont ez a cél. Hogy még véletlenül se tudjak nyerni, legyen alacsony a részvétel Dunaszerdahelyen és Galántán egy ilyen személyeskedő kampánynak köszönhetően, és akkor nem teszik lehetővé valóban, hogy megyeelnök legyek.

 

Én bízom benne, hogy ez változni fog. Hiszen Rigó Konrád első ízben indul választásokon. Ha rögtön egy ilyen belépője van, ahol hazugságokkal és csúsztatásokra, manipulációra, lejáratásokra alapozza a politikai karrierjét, akkor hosszú távú ez nem lesz.

 

 

Körkép.sk/KZS

További ajánlott írások:

 

 

Berényi készülhet! Bugárék a Paraméteres Barakon keresztül már közel 100 ezer eurót költhettek a lejáratására

 

Itt a bizonyíték: Bugár Béla hazudott! – A Most-Híd vagyonokat költ az MKP jelöltjének lejáratására

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!